Dragos Petrescu, proprietarul lantului de restaurante City Grill, va deschide, pe 24 iunie, prima brutarie BackWerk de pe piata locala, in urma unei investitii de circa 150.000 de euro.
Brutaria de la Universitate, situata pe spatiul fostului Depozit de Calculatorare, va fi si centru de pregatire si testare pentru celelalte unitati ce vor fi deschise in Bucuresti pana la sfarsitul anului 2010.
Compania, detinuta de omul de afaceri Dragos Petrescu, master francizatul BackWerk, intentioneaza sa deschida magazine noi, operate in sistem de franciza, in aproximativ 10 orase din Romania. “Avem in plan deschiderea a 25 de unitati in urmatorii 5 ani, peste 90% dintre acestia urmand a fi francizate. Practic este un business de franciza, nu unul cu brutarii”, a declarat Dragos Petrescu (foto).
Orasele unde compania planifica deschiderea, anul acesta, de magazine in sistem de franciza se numara: Brasov, Timisoara, Cluj, Arad, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Constanta, Iasi, Suceava sau Bacau.
Potrivit lui Petrescu, noul lant de brutarii va concura cu branduri precum Paul, French Backery sau Brioche Doree. “Noutatea cu care venim pe piata este vanzarea in sistem de autoservire, care ne va ajuta sa avem un numar mic de angajati per locatie – circa 15. Tarifele vor fi cu 20-30% mai mici decat cele ale competitiei”, a mai spus omul de afaceri.
Contractele de franciza au o durata initiala de 5 ani. Investitia francizatului va fi cuprinsa intre 100 -150.000 euro, in functie de suprafata locatiei BackWerk.”In primul an de functionare estimam vanzari de 30.000-40.000 euro pe luna, adica circa 400.000 euro pe an pe fiecare locatie”, a mai declarat proprietarul City Grill.
Petrescu a explicat si de ce crede ca un business cu brutarii este unul potrivit pentru piata locala. “Romanii sunt cunoscuti ca mari consumatori de paine (consumul mediu la nivel nati