Condimentele, sosul de soia, pastele picante, vinetele sau prunele murate te pot ajuta să prepari altfel acest gen de mâncare.
Sushi-ul este un fel de mâncare tot mai căutat, nu doar pentru că este foarte gustos, ci şi pentru că este sănătos şi are puţine calorii. Dacă vrei să te bucuri de un sushi delicios, nu trebuie să dai mulţi bani într-un restaurant sofisticat, ci îl poţi prepara singur, acasă, chiar şi fără peşte, potrivit specialiştilor în gastronomie de la ziarul New York Times.
Tofu în loc de orez
Principalul ingredient al felului de mâncare specific bucătăriei japoneze este orezul acrit cu oţet, combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau crude. Există diverse tipuri de sushi: rulouri înfăşurate în foi de alge marine presate sau bucăţi mici de orez frământate de mână şi servite cu peşte crud sau icre. În unele variante de sushi se foloseşte tofu în loc de orez.
La fel ca şi alte mâncăruri pe bază de orez - risotto, paella sau orez cu pui - sushi-ul este un produs destul de ieftin dacă îl găteşti acasă. În lipsa peştelui, poţi să îl faci mai savuros adăugând ingrediente şi condimente diverse, precum sos de soia, esenţial în servirea sushi-ului, sau wasabi, o pastă picantă de culoare verde, cu gust asemănător hreanului.
Forma potrivită, greu de obţinut
Avantajele renunţării la peşte sunt multiple: nu trebuie să îţi mai faci griji dacă e proaspăt sau dacă ai tăiat bucăţele suficient de subţiri şi nici nu este nevoie să cumperi cantităţi mici din tot felul de fructe de mare. În plus, este mult mai ieftin. Cel mai dificil lucru atunci când prepari sushi acasă este obţinerea formei potrivite. În rest, gătitul orezului şi amestecarea ingredientelor necesită doar puţină atenţie şi creativitate. Ai nevoie de orez alb cu bob scurt, oţet de orez, zahăr, sare şi varec sau konbu, două feluri de alge marine. Poţi pune ş