Executivul a adoptat o Hotărâre pentru aprobarea limitelor pentru finanţări rambursabile contractate de unităţile administrativ-teritoriale. „Pentru încadrarea în deficitul bugetului general consolidat, anual se stabilesc limite pentru finanţările rambursabile care pot să fie accesate de unităţile administrativ-teritoriale şi pentru tragerile ce se pot efectua din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate”, a spus Ioana Muntea
Executivul a adoptat o Hotărâre pentru aprobarea limitelor pentru finanţări rambursabile contractate de unităţile administrativ-teritoriale.
„Pentru încadrarea în deficitul bugetului general consolidat, anual se stabilesc limite pentru finanţările rambursabile care pot să fie accesate de unităţile administrativ-teritoriale şi pentru tragerile ce se pot efectua din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate”, a spus Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului.
Pentru acest an, plafonul este de 1,6 miliarde lei
În anul 2009, limita sumei pentru aceste finanţări rambursabile a fost stabilită la 2,5 miliarde lei. În anul 2010 plafonul va fi de 1,6 miliarde lei, iar tragerile se pot face în limita sumei de 1,3 miliarde lei.
În acest plafon de 1,6 miliarde lei, pentru 2010, se stabilesc limite pe categorii de unităţi locale.
Acestea sunt stabilite în funcţie de ponderea veniturilor proprii ale bugetelor locale realizate în anul 2009 în totalul acestor venituri ale bugetelor locale pe ansamblul ţării.
„Astfel, pentru comune, limita scade de la 457,50 milioane în 2009 la 275,39 milioane lei în 2010, pentru oraşe - de la 191 milioane lei la 119,6 milioane lei, pentru municipii - de la 850 milioane lei la 545,28 milioane lei, pentru judeţe - de la 287 milioane lei la 223,29 milioane lei, pentru municipiul Bucureşti şi sectoarele acestuia - de la 714,