Părinţii au la îndemână pentru cei mici o gamă variată de jucării educativ-interactive, care îi ajută pe copii să deprindă mai uşor şi cu plăcere o limbă străină sau alte informaţii. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Pe piaţa articolelor pentru copii au apărut în ultimii ani jucării tot mai „inteligente”, educative, care îi ajută pe cei mici să deprindă repede şi cu plăcere noţiuni diverse de engleză, matematică sau chiar despre sistemul solar. Nu sunt tocmai ieftine, dar în criză preţurile au mai scăzut.
Învaţă în ritmul lui
„Copilul nu ştie că învaţă, crede că se joacă şi astfel asimilează informaţia în ritmul lui. Tot jucându-se, e imposibil să nu înveţe engleza, oriunde, inclusiv în maşină, şi învaţă corect, deoarece cuvintele sunt pronunţate de vorbitori nativi”, spune Marcel Anghel, directorul firmei Cameron, producătorul jocului educativ „Pixul Fermecat”.
La atingerea imaginilor, simbolurilor sau textului din nişte cărticele speciale, difuzorul încorporat „pixului fermecat” emite cuvântul sau textul corespunzător atât în română, cât şi în varianta din engleză, dar şi sunete ambientale (foşnet de copaci, zumzet de insecte etc).
Pachetul, care cuprinde două cărţi cu opt fabule şi una cu 40 de cântece în engleză, două postere - unul cu animale, altul cu obiecte din casă, dar şi „pixul fermecat”, costă 350 de lei (www.pixulfermecat. ro) şi se adresează copiilor de 3-12 ani.
Odată ce vor apărea noi cărţi, pixul poate fi folosit şi pentru citirea acestora, întrucât funcţionează ca un stick-USB de 1 GB pe care se salvează sunetele prin download de pe site.
„Pentru fiecare vârstă, până la 8 ani, sunt trei sisteme educaţionale diferite: categoria 1-3 ani, 3-5 ani şi 4-8 ani. Aşezi stiloul pe text sau pe imagine şi el citeşte povestea. De asemenea, copilul învaţă animale, geometrie, matematică”, s