Directorul Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Mircea Radu, a fost eliberat din funcție la doar un an după de a fost numit în această poziție. Sursa: Mihai Şoica
În perioada în care a fost director, Mircea Radu a efectuat o serie de controale la mai multe companii multinaționale și a dispus amendarea pentru practici comerciale incorecte.
Numele lui Mircea Radu este implicat și într-o serie de scandaluri cu un fost asociat, care îl acuză de evaziune fiscală și de rea credință deoarece a dispus sistarea activitații unei firme private care a derulat contracte de peste 280.000 de euro cu firmele unde directorul OPC Cluj figurează ca asociat. Gabriel Pop, asociatul lui Mircea Radu, susține că a cerut ca Radu să fie suspendat din funcția pe care o deține pentru a nu influența anchetele în derulare.
Mircea Radu are o altă poziție și a precizat că a fost eliberat din funcție deoarece, ordonanța de guvern în baza căreia directorii instituțiilor deconcentrate au fost numiți în funcții, a fost declarată neconstituțională.
„Nu am fost dat afară din funcție pentru că aș fi neprofesionist, ci pentru faptul că a expirat contractul de management deoarece Ordonanța 105/2009 a fost declarată neconstituțională. Cred că se va organiza un concurs pentru postul de director și probabil că voi concura”, a spus Mircea Radu.
În perioada în care a fost director, Mircea Radu a dispus amendarea UPC, companie de televiziune prin cablu, pentru faptul că firma practica prețuri mai mari decât cele pentru care au fost încheiate contractelor cu abonații. Un alt control care s-a finalizat cu amendă foarte mare a fost efectuat la E.On Gaz Cluj unde inspectorii OPC au descoperit nereguli majore legate de redactarea contractelor încheiate cu abonații casnici.
Un director cu multe dosare penale
Numele directorului de