Nici n-a inceput bine festivalul, dar la Cannes deja s-a declansat nebunia. Abia am gasit un loc in Sala Wifi din Palatul Festivalului ca sa ma pot asterne la scris. Am ajuns marti si prima impresie a fost ca am lipsit o saptamana, rastimp in care nu s-a schimbat nimic. Staff-ul festivalului are aceleasi figuri simpatice din anii trecuti. Jurnalistii deja se saluta cu ei si se gratuleaza cu "Ca va?", dupa care fiecare isi vede de ale lui.
Ce s-a schimbat fata de anul trecut? In primul rand, parca toti jurnalistii au venit din prima zi la cele doua sali de presa, desi nu toti au venit si la prima proiectie din festival, "Robin Hood", vazut in avanpremiera mondiala. (Oricum, publicatiile care se respecta trimit oameni care vad filmele si scriu despre ele, si alti oameni care fac interviuri si merg la conferintele de presa. In urmatoarele zile, pana in 23 mai, voi incerca sa le fac pe amandoua).
Robin Hood 2010. Subiect de criza
Ridley Scott - care marturisea acum cateva zile pentru BBC ca, dupa parerea sa, legendarul Robin Hood chiar a existat - nu a putut veni la Cannes din pricina unei operatii la genunchi care s-a lasat cu o convalescenta lunga. Reprezinta filmul protagonistii Russell Crowe si Cate Blanchett, precum si producatorul Brian Grazer - care vor urca azi scarile care duc la Grand Théatre Lumière. E celebra "la montée des marches" despre care Cate Blanchett spunea intr-un interviu pentru suplimentul scos de "Le Monde" special pentru Festivalul de la Cannes ca seamana cu desfacerea apelor Marii Rosii.
"Am crezut ca dupa filmul meu s-a terminat cu Robin Hood", spunea Mel Brooks intr-una din revistele de aici, de la Cannes, referindu-se fireste la filmul sau "Robin Hood: Men In Tights" care pentru unii e cel mai bun film care s-a facut despre legendarul erou.
Ideea generala este ca presa a fost impart