După ce s-a reuşit externalizarea serviciului de hrană pentru pacienţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, noua problemă a conducerii unităţii pe de o parte, dar şi a firmei care se ocupă de pregătirea mâncării, SC Arimex Comexim 2000, o reprezintă furtul din mâncarea bolnavilor pe care cele 22 de oficiante încă îl practică
Problema adusă în prim plan de mai mulţi pacienţi ai SCJU nu reprezintă deloc o noutate în peisajul unităţilor sanitare constănţene.
Chiar şi înainte ca serviciul de preparare a hranei să fie predat actualei societăţi, SC Arimex Comexim 2000 SRL, furtul din alimentele care ar fi trebuit să ajungă la bolnavi era la ordinea zilei. Conducerea spitalului, dar şi cea a societăţii care pregăteşte mesele zilnice celor aproape 1.000 de bolnavi, au reuşit, într-o oarecare măsură, să-i disciplineze pe cei care, prin acţiunile pe care le fac, nu înţeleg că oricând pot ajunge în spatele gratiilor pentru câteva porţii de mâncare. Însă cele 22 de oficiante care iau mâncarea de la cantină şi ar trebui să o predea bolnavilor continuă să lucreze în acelaşi mod, aşa cum au făcut-o până acum.
Directorul SCJU Constanţa, Dan Căpăţână, ne-a declarat că ştie despre situaţia creată şi că va face controale drastice în zilele următoare, iar cei care vor fi prinşi că aplică astfel de practici vor fi concediaţi. „Eu le-am avertizat că dacă fac astfel de lucruri şi eu le prind, le dau pe mâna poliţiei. Am să fac controale zilnice în acest sens. Oamenii nu vin la spital de plăcere şi au nevoie de cel mai bun tratament. Nu se poate să iei de la gura unui bolnav. Cu atât mai mult cu cât m-am chinuit să externalizez serviciul de pregătire a hranei". Acesta a mai susţinut că a dat ordin să se afişeze pe fiecare din cele 33 de secţii meniul zilnic, astfel încât fiecare pacient să ştie ce trebuie să primeasc