Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au început demersurile pentru a înlătura antena blestemată, însă, culmea ironiei, nimeni nu ştie a cui este.
În urmă cu aproximativ o săptămână, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au început să pună cap la cap toate detaliile legate de sănătatea lor. Astfel, au constatat că dintre cei aproximativ 20 de angajaţi care lucrează la etajul patru al clădirii, 5 au făcut diverse forme de cancer, din care doi au şi decedat. Pe lângă aceştia, un alt angajat de la etajul 3 a fost diagnosticat cu cancer.
„Ne-am gândit că este foarte posibil ca antena de pe clădire să fie de vină“, a explicat Marinela Grădinaru, director adjunct în cadrul DSP Suceava.
„Nu ştim încă a cui este“
Angajaţii DSP au cerut să fie luată antena de pe clădire pentru că sporul de 10% pe care l-au obţinut în urmă cu doi în instanţă nu l-au luat niciodată.
„Unii colegi spun că în 2001-2002 ar fi fost montată, însă nu am găsit niciun document care să dovedească aprobarea din partea instituţiei. Nu ştim încă nici a cui este antena. Cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ne-au spus verbal că nu e a lor. Acum nici nu ştim cui trebuie să ne adresăm“, a mai spus Grădinaru. Salariaţii Direcţiei susţin că atât timp cât au dreptul la un spor de antenă înseamnă că acest dispozitiv este periculos.
„Vrem ca cei care au pus antena să o ia pentru că cinci colegi de-ai noştri au ajuns să aibă de suferit. Noi ne-am gândit că, odată ce există un spor de antenă, asta înseamnă că există un pericol“, a spus Ludovic Abiţei, directorul adjunct al DSP şi şeful Compartimentului de Inspecţie Sanitară.
Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon“ din Iaşi susţin că studiile nu demonstrează că radiaţiile de la antene ar produce cancer. „Dacă vorbim despre radiaţii electromagnetice, acestea