Senior Software, companie romaneasca ce ofera servicii de aplicatii informatice si consultanta pentru managementul afacerilor, si-a crescut in 2009 veniturile cu 21%, pana la circa 1,03 mil. euro, estimand o crestere similara pentru anul in curs. "Faptul ca nu am facut afaceri cu sectorul de stat ne-a ajutat, in situatia in care Guvernul nu are viziune si blocheaza investitii", spune seful companiei, Daniel Toma.
Compania Senior Software, care comercializeaza produsul SeniorERP, face parte din Senior Group, entitate care mai include companiile Senior Interactive si Sincron HR. Grupul a generat in 2009 venituri de circa 4 mil. euro, o crestere de doua cifre fata de 2008, conform lui Daniel Toma care este si actionar majoritar al grupului de firme, alaturi de inca cinci cetateni romani.
Profitul net al Senior Software a fost anul trecut de circa 200.000 euro.
Piata de ERP (enterprise resource planning - n.r.) a scazut anul trecut cu circa 30%, pana la o valoare de aproximativ 80 mil. euro. Cel mai mare jucator pe acest segment este filiala locala a SAP, cu venituri de 15 mil. euro in 2009.
"Desi studiile internationale spun ca piata de ERP va stagna anul acesta, eu estimez ca acest segment va scadea in continuare. Politicul haotic din Romania isi spune cuvantul - nu exista planuri, guvernantii nu au gandire strategica de viitor deci piata resimte aceste lucruri, este nesigura. Companiile, mai ales cele mai mici, sunt inconjurate de nisipuri miscatoare asa ca prefera sa stea nemiscate, pana trece criza", este parerea lui Daniel Toma, care conduce compania de la infiintare, din 2003. In aceste conditii, seful companiei spune ca a fost o decizie buna ca Senior Software sa nu se implice in contracte cu statul roman, intrucat ar fi fost "energii irosite" in contracte putine si greu de castigat.
Managerul Senior Software