Radu Dumitru, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, a semnat autorizaţia de construcţie a cavoului senatorului Cătălin Voicu, la Bellu, fără a avea avizele necesare. Ridicarea cavoului familiei Voicu peste mormintele familiei unui general erou în Războiul de Independenţă s-a soldat cu deteriorarea unui monument de patrimoniu.
Pe locul în care odihneşte generalul dr. Ioan Nicolescu Argeşanu (1841-1913) se află un obelisc vechi de 125 de ani, cu patru busturi, câte unul pe fiecare latură.
Datorită vechimii şi valorii sale artistice, Guvernul l-a declarat, în 2004, monument istoric. Acum, lipit de această construcţie, se înalţă un alt „monument", vechi de 6 ani, de o altă „valoare artistică", al unui alt „erou", în viaţă: generalul Voicu Cătălin (45 de ani), al cărui epitaf sună astfel: „O viaţă dăruită statului român".
În urma lucrărilor de la cavoul ridicat de Voicu a rămas un monument istoric distrus parţial. La temelia acestuia, în partea noului edificiu, s-au căscat două crăpături. Lanţul vechi de 120 de ani, care delimita zona unde erau îngropaţi soţia şi fiul generalului, a fost tăiat cu flexul pentru a se face loc noului cavou.
Monument distrus cu flexul
La sfârşitul lunii august 2004, senatorul Cătălin Voicu (PSD) a solicitat Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru executarea a „3+3 cripte+2 camere vizitare" chiar lângă monumentul funerar al familiei Nicolescu Argeşanu. Cu o lună şi jumătate înainte, printr-un ordinul al Ministerului Culturii, edificiul eroului de la Războiul de Independenţă a fost declarat monument istoric. Astfel, solicitarea lui Voicu privind autorizarea construcţiei ar fi trebuit să fie avizată de cei de la minister. Conform legii, pentru fiecare monument se stabileşte o zonă de protecţie.
Ioan Daniel Cherecheş, consilier al Direcţiei pe