Investit de către prefect şi de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, acesta şi-a anunţat demisia la cinci minute după anunţ, în uralele angajaţilor. Ioan Blăjan a motivat că demisionează pentru că nu vrea ca de numele lui să fie legate reducerile salariale şi concedierile colective care ar urma să aibă loc.
Situaţia tensionată care domneşte de trei zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş", din Baia Mare, a luat sfârşit în această dimineaţă. Angajaţii care s-au revoltat împotriva numirii în funcţia de manager a medicului Ioan Blăjan au renunţat la orice formă de protest, după ce acesta şi-a anunţat demisia, la doar cinci minute după ce a fost investit.
Dimineaţă tensionată
Anunţaţi încă de ieri că, în această dimineaţă, după raportul de gardă, va fi „uns" în funcţie Ioan Blăjan, „partizanii" lui Călin Pop, fostul manager, s-au adunat de la prima oră pe holul sălii de Consiliu, unde urma să aibă loc evenimentul. Aproape 100 de angajaţi ai spitalului au cântat, au intonat imnul României, „Deşteaptă-te, române!", au scandat numele lui Pop şi chiar i-au hulit pe unii dintre medicii care îl susţineau, palid, pe Blăjan. „N-am fi plecat de pe hol sub nici o formă. Dacă trebuia, făceam un lanţ uman ca să-l împiedicăm pe Blăjan să-şi bată din nou joc de noi", a declarat Dorin Florian, administrator în cadrul unităţii spitaliceşti băimărene.
Doctorul Ioan Blăjan şi-a făcut apariţia cu o mică întârziere, flancat de prefect şi de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. La vederea lor, cei aproape 100 de protestatari au izbucnit în huiduieli şi i-au scandat numele lui Pop.
Angajaţii şi-au reluat activitatea
Numirea lui Ioan Blăjan a fost făcută de prefectul de Maramureş, Sandu Pocol, care a motivat că nepunerea în aplicare a ordinului ministrului Sănătăţii poate atrage după sine un dos