A vrut să fie procuror, a devenit jurist, a fost consilier judeţean, iar într-un final a ajuns în fruntea Poliţiei Comunitare Galaţi, unde îi place foarte mult. A absolvit Colegiul Naţional de Siguranţă Superior, Colegiul Naţional de Apărare, a făcut şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne la Academia de Poliţiei, iar între 2005 şi 2008 a făcut doctoratul la Academia Militară, specializarea Ordine şi Siguranţă Publică.
„Mi-a plăcut treaba asta legată de siguranţa publică. Am făcut doctoratul pentru că mi-a plăcut, nu pentru a avea o hârtie. Mi s-a propus să fac treabă aici pe vremea când am fost consilier judeţean, timp de un an, şi am fost de acord. Înainte de asta am fost jurist. Am visat să fiu procuror. Am practică vreo trei ani la Parchet, dar în anii 90, acolo se plătea prost. Nu a mai fost să fie", a declarat Cristian Gâscă.
Şeful poliţiei comunitare crede că la ora actuală cele mai mari probleme ale oraşului sunt cele legate de mizerie, dar este de părere că totul ţine de civilizaţie.
„Probleme mari sunt cu curăţenia oraşului. Nu se aruncă gunoiul acolo unde trebuie. Ţine de civilizaţie. Mai sunt probleme cu graffiti, ziduri vosite. Avem un catalog întreg cu desene luate de la aceşti tineri", a mai spus Cristina Gâscă.
Cristian Gâscă consideră că în ultima perioadă poliţia comunitară a mai crescut în ochii gălăţenilor, datorită ideilor noi implementate dar şi a anumitor servicii ce implică atribuţii noi.
„Eu zic că am evoluat. Am venit cu nişte idei noi, am înfiinţat câteva servicii noi, avem oameni peste tot. Am încercat cât de cât să facem treabă bună aici. Am reuşit să creăm o imagine instituţiei. Îmi place faptul că lumea ne percepe ca pe o forţă de ordine a municipiului. Dacă o săptămână nu am mai ieşi pe stradă, s-ar cunoaşte. Cred că am reuşit să facem puţină ordine în materie de circulaţie, prin cartiere. Simpl