Înfiinţarea celor două companii energetice şi măsurile de austeritate ale Executivului sunt un semnal negativ pentru investitorii străini, spune şeful E.ON România. Avantajele pe care le are România din punctul de vedere al poziţionării strategice şi al resurselor energetice sunt anulate de acţiunile autorităţilor.
Băsescu: Suntem îndatoraţi 31% din PIB
Băsescu: Sunt persoane care din ajutoare sociale câştigă cât un ministru
Băsescu: Pentru plata pensiilor la nivelul actual e nevoie de 500 milioane de euro/ Se vrea ca reducerea cu 15% să fie până la sfârşitul anului
Botoşani: Italienii îşi fac parc eolian cu 20 de milioane de euro
Mediul de afaceri din România a devenit extrem de neatractiv pentru investitori, din cauza politicilor duse de instituţiile statului, a declarat preşedintele E.ON România, Frank Hajdinjak, în cadrul unei conferinţe organizate de Finmedia. „Suntem într-o altă Românie acum", a spus oficialul E.ON, referitor la măsurile de austeritate anunţate de Guvern.
„Trebuie să fiţi foarte atenţi, pentru că România este la marginea prăpastiei", a avertizat Hajdinjak, adăugând că, în acest fel, populaţia nu va putea suporta adevăratele tarife la utilităţi.
Acest lucru va deteriora serios industria românească şi piaţa energetică, pentru că nicio companie nu îşi permite să îşi vândă produsele sub costurile de producţie, aşa cum este cazul celei pe care o reprezintă.
Strategie pentru preţuri avantajoase
„Industria românească va ajunge la nivelul CFR (societate cu pierderi şi datorii foarte mari, care se află în pragul falimentului - n.r.)", a subliniat oficialul companiei germane. În ceea ce priveşte E.ON, Hajdinjak a arătat că a cerut Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei un calendar pe termen mediu pentru a corela preţurile cu costurile companiei şi cu puterea de cumpărare a populaţiei.