Dacă nu a reuşit să scape de Băsescu prin alegeri libere, tagma mogulilor vrea acum să scoată România în stradă şi să schimbe guvernarea prin forţă.
Chiar dacă ţara va plăti scump, liderii opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu, manevraţi de Dan Voiculescu, sunt încântaţi să ajungă astfel la putere.
Prima mişcare a fost realiztă ieri: PSD a mobilizat câteva sute de pensionari şi i-a trimis în faţa Palatului Cotroceni, unde aceştia au devenit agresivi şi au rupt cordonul de protecţie asigurat de jandarmi. Realitatea TV şi Antena 3 au filmat atent incidentul şi l-au rostogolit de zeci de ori - vă mai amintiţi cum s-a procedat cu filmul în care Băsescu părea că loveşte un copil. Nicio clipă manifestanţii de la Cotroceni nu au fost filmaţi de sus, pentru că s-ar fi văzut că sunt puţini, dar bine organizaţi.
PSD - partidul care a orchestrat incidentele - a părăsit plenul Camerei Deputaţilor în semn de protest faţă de violenţele împotriva manifestanţilor. Acesta este doar începutul. Liderii sindicali - în fapt nişte prosperi oameni de afaceri, cu legături politice şi adesea sponsorizaţi de Vîntu prin plasarea lor în diverse consilii de administraţie - sunt pregătiţi să scoată lumea în stradă şi să blocheze, prin greve, cele mai sensibile sectoare.
Să facem un scurt inventar al celor care sunt în fruntea mişcării muncitoreşti din România: la metrou, Ion Rădoi, fost senator PSD; la Poştă, Matei Brătianu, actualmente parlamentar PSD; la BNS, Dumitru Costin, pus de Vîntu în Consiliul de Administraţie al Trustului Realitatea, la fel ca şi Ion Popescu, cel care conduce Federaţia Meridian.
Prin octombrie 2009, ei erau cei care făceau reclamă la Realitatea TV, fluturând prin Piaţa Victoriei lozinca „Noi vrem respect”. Unul din liderii sindicali din învăţământ, Liviu Pop, era varianta PSD-PNL pentru primăria din Baia-Mar