Poliţiştii susţin că accidente tragice de genul celor care s-au petrecut în ultimele zile pe trecerile de pietoni din oraş ar putea fi evitate dacă camerele de supraveghere din intersecţii vor fi omologate. Reprezentanţii municipalităţii susţin că nu intenţionează să facă asta.
Citeşte şi
Fiul sociologului Marius Lazăr, ucis într-un accident de beizadeaua de la Hotel Opal. UPDATE: şoferul a fost arestat
Un clujean a filmat accidentul în care două fetiţe au fost lovite grav de un BMW pe trecerea de pietoni (VIDEO)
Clujenii care încalcă legile de circulaţie în intersecţiile în care sunt montate camere de supraveghere pot dormi liniştiţi. Imaginile surprinse de cele 25 de aparate instalate toamna trecută în intersecţiile periculoase din Cluj-Napoca nu pot fi folosite împotriva lor, deoarece camerele nu sunt omologate. Cele 25 de camere de supraveghere, care au o valoare de circa 140.000 de euro, au fost date în folosinţă Primăriei de către firma Electrogroup
Vor doar monitorizarea traficului
Mai mult, municipalitatea clujeană nici nu intenţionează să le omologheze, deoarece vor să folosească serviciul „Big Brother” doar pentru a „privi” traficul. „Noi nici nu ne-am propus să fie omologate. Camerele au fost instalate pentru monitorizarea traficului”, ne-a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.
În prezent, angajaţii Primăriei care monitorizează traficul din sala Serviciului pentru Siguranţa Circulaţiei pot, cel mult, să anunţe agenţii de pe teren cu privire la incidentele care se petrec. „Aceştia se deplasează la faşa locului şi constată”, a declarat Oana Buzatu.
În procese, înregistrarea nu e valabilă
„În cazul unui proces înregistrarea poate să nu fie valabilă. Sunt multe pârghii de care un avocat se poate folosi. În acest caz, el poate afirma că înregistrarea video este surprinsă de cam