În aceste zile a început la Avrig derularea primei acţiuni a proiectului “Culturi alimentare şi energetice”, proiect comun al GAL Pays Sud de St-Brieuc din Franţa şi Asociaţia GAL Ţara Oltului din Avrig.
CITIŢI ŞI:
Autobuze suplimentate pe traseele aglomerate din oraş şi rute modificate pe câteva linii
O nouă cameră web va reda imagini pe site-ul oficial al Sibiului
Peste 1.000 de pensionari, executaţi silit pentru neplata datoriilor
Proiectul “Culturi alimentare şi energetice” se desfăşoară pe o durată de doi ani, respectiv 2010 şi 2011. Prima componentă a acestei acţiuni comune aparţine culturilor energetice şi se concretizeaza prin înfiinţarea unei culturi experimentale de miscanthus la Avrig. Mai exact este vorba de 4 sortimente din această cultură dar şi de formarea unui grup de agricultori pentru plantarea, întreţinerea şi recoltarea miscanthusului. Finanţarea acestei culturi se va face de Consiliul Local Avrig în proporţie de 20 la sută şi de partenerii francezi şi cei de la Leader, în proporţie de 80 la sută. „Cultura de miscanthus ce se va înfiinţa la Avrig se doreşte a fi sursă de material săditor, de la care se vor alimenta viitoare culturi pe suprafeţe destinate să asigure materia primă pentru energie regenerabilă pe diverse sisteme”, a explicat primarul Arnold Klingeis.
Culturi pilot plantate de elevi
În aceste zile, în Ţara Oltului se află delegaţia franceză care asigură desfăşurarea primei acţiuni a programului comun destinat culturilor energetice. Aceştia au participat şi la procesul de plantare a rizomilor de miscanthus, fiecare sortiment fiind plantat.pe câte 1000 de metri de teren agricol. „Plantarea s-a efectuat pe o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi. La plantare au participat elevi ai Liceului Agricol din Sibiu. Asociaţia GAL Ţara Oltului a primit şi licenţa pentru multiplicarea şi desfacerea materi