Anchetatorii susţin că baştanul s-a asociat pentru falsuri cu notari publici, funcţionari de la Cadastru şi din primărie. Notarii la care s-au încheiat procurile sunt cunoscuţi, despre registratorul de la Cadastru se ştie cine este, însă membrii reţelei din Primăria Timişoara sunt încă o enigmă. Cea mai gravă afirmaţie referitoare legată de primărie este că aici s-ar fi putut sesiza falsul, dar nu s-a întâmplat asta din „neglijenţă”.
„În perioada ianuarie 2006 – februarie 2008 inculpatul, împreună cu alţi făptuitori (funcţionari publici de la O.C.P.I. – Serviciul de Carte Funciară, Primăria Municipiului Timişoara şi notari publici), s-a asociat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionate”, a fost poziţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, imediat după arestarea lui Ionelaş Cârpaci. Notarii Teodora Noţingher şi Safta Criste, apar în dosarul mafiei imobiliare ca „făptuitori”. De la Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară apare Petru Turpan, care are în dosar tot calitate de „făptuitor”.
Ultimele noutăţi din caz:
Ionelaş încearcă să scape de cătuşe invocând tensiunea, diabetul şi mizeria din arest
Baştanul Ionelaş, în vizită la un director important din primărie, înainte de arest
Barabas Pal, boschetarul folosit ca pion de mafia imobiliară, a primit mandat de arestare
Din Primăria Timişoara sunt două nume: Constantin Pascu şi Cristina Vasilescu, nume care la prima vedere nu spun nimic. Despre Cristina Vasilescu, consilier juridic, s-a reţinut în treacăt că ar fi putut să depisteze falsurile, dar nu a făcut-o din „neglijenţă”. Celălalt nume este al consilierului de la Biroul Infrastructură în Transport, Constantin Pascu.
„Nu am nicio vină”
Potrivit motivaţiei din sentinţa de arestare a lui Ionelaş, singura implicare a lui Pascu e