Asociaţia producătorilor de BCA din România susţine deciziile pentru reducerea deficitului anunţate de autorităţi şi solicită măsuri dure, care să fie adoptate rapid, pentru combaterea evaziunii fiscale. Asociaţia susţine că măsura de reducere a salariilor din sectorul bugetar reprezintă pe termen scurt una dintre acţiunile care pot contribui într-o anumită măsură la reducerea dezechilibrului dintre veniturile la buget şi cheltuielile angajate de către stat, însă în ab
Asociaţia producătorilor de BCA din România susţine deciziile pentru reducerea deficitului anunţate de autorităţi şi solicită măsuri dure, care să fie adoptate rapid, pentru combaterea evaziunii fiscale.
Asociaţia susţine că măsura de reducere a salariilor din sectorul bugetar reprezintă pe termen scurt una dintre acţiunile care pot contribui într-o anumită măsură la reducerea dezechilibrului dintre veniturile la buget şi cheltuielile angajate de către stat, însă în absenţa unei adevărate restructurări la nivelul organismelor publice aceasta nu va face decât să amâne problemele cu care se confruntă România.
"Ieşirea din criză a României şi intrarea ei într-o perioadă de dezvoltare durabilă necesită în mod imperios crearea unui nou cadru decizional la nivel macroeconomic, care să permită implicarea în mod real a asociaţiilor patronale, pe fiecare domeniu de activitate, în orice decizie economică", se arată într-un comunicat al PRO BCA.
Combaterea muncii la negru
Membrii asociaţiei susţin că este obligatorie luarea de măsuri dure pentru combaterea evaziunii fiscale, incluzând combaterea sistemului de plată parţial pe cartea de muncă şi parţial la negru.
"Subliniem din nou că nu se poate vorbi de eradicarea evaziunii fiscale dacă nu se iau măsuri dure pentru eliminarea infracţiunilor economice generate de emiterea de instrumente de plată (CEC-uri, bilete la ordin