Când nu salvează vieţi, cultivă pământul. La câţiva kilometri de Slobozia, are o micro-fermă de 17 hectare, în care a investit cât a avut, fără ajutor de la stat.
Cu halatul alb în mână, medicul Vasile Olaru se pregătea să intre în tura de noapte, însă a fost de acord ca, în câteva minute, să îşi spună povestea.
Născut să fie medic...
A ales să practice această meserie dintr-un singur motiv: îi place să ajute oamenii. „Să fii medic este foarte frumos. Dorinţa de a face lucruri bune pentru semeni m-a determinat să aleg această profesie“, rosteşte clar şi apăsat Vasile Olaru, în timp ce se uită pe lista cu numele pacienţilor pe care îi are internaţi pe secţie.
Deşi nu a fost un elev model, în clasa a XII-a ţinut să demonstreze tuturor că poate ajunge pe culmi. A învăţat temeinic şi, după examenul de bacalaureat, a susţinut admiterea la Facultatea de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti. A intrat al şaselea, cu media 9,60. „Concurenţa era foarte mare atunci. Cam 7-8 candidaţi pe loc. Ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,50“, îşi aminteşte medicul Vasile Olaru.
Apreciat de pacienţi
În timpul facultăţii, profesorul cu care studia chirurgia infantilă a fost cel care l-a transformat pe studentul Vasile Olaru în medicul chirurg de astăzi, apreciat de toţi pacienţii.
Cel mai impresionant caz
Se întâmpla în urmă cu câţiva ani. Un copil căzuse dintr-o căruţă şi oiştea i s-a înfipt în stomac rănindu-l grav. „Am luptat să-l menţinem în viaţă mai bine de 6 ore. Micuţul a stat 2 săptămâni în spital, după care a plecat acasă, sănătos tun“, rememorează zâmbind Vasile Olaru.
Fermier în timpul liber
Puţinele momente când nu este ocupat cu bisturiul, Vasile Olaru le dedică pasiunii sale: agricultura. În comuna Gheorghe Lazăr şi-a înfiinţat o micro-fermă agricolă. În total deţine 17 hectare, pe care l