De cate ori am fost in Constanta (foarte rar, o data la cativa ani), prietenii mei de acolo, care stiu ce-mi place si ce nu, m-au dus la niste restaurante in care am mancat mai mult peste si alte inotatoare. Ca locurile acelea nu semanau prea mult cu cele cu care sunt eu obisnuit in Bucuresti, nu conta prea mult atata vreme cat mancarea era destul de buna, desi destul de simpla si adesea rudimentara (sau, poate, tocmai de aceea).
Ieri am ajuns din nou in Constanta si am fost curios sa aflu de la niste localnici care cred ei ca e cel mai bun restaurant din orasul lor. Dupa un scurt brainstorming, in care s-au vehiculat mai multe nume, cel mai des pomenit a fost Marco Polo, asa ca acolo m-am dus sa mananc la pranz.
Am gasit o cladire destul de noua, fara etaj, care pare sa fi fost facuta la comanda. Acesta e un mare avantaj pentru un restaurant, fiindca majoritatea sunt facute in case sau cladiri cu care proprietarii trebuie sa faca multe compromisuri ca sa iasa ceva functional. Am primit o intampinare destul de ceremonioasa, care ne-a prins putin pe picior gresit.
Am inteles repede despre ce era vorba, de cum am pasit inauntru. Decorurile sunt opulente, de restaurant cu pretentii mari. Nu tocmai pe gustul meu, insa par de calitate, destul de scumpe, sunt coerente, se vede ca au fost facute de catre un arhitect care a avut o idee clara si unitara in minte.
Terasa, semiacoperita, e impresionanta: larga, aerisita, frumos amenajata, cu foarte multe plante mari, fotolii de gradina comode. Imi inchipui ca s-au investit multi bani acolo si ca miza e o afacere serioasa, de la care se asteapta un ROI substantial, nu pare deloc genul de local facut doar din pasiunea cuiva pentru gastronomie.
Era destul de multa lume la mese, mai mult de jumatate din locurile de pe terasa erau ocupate, ceea ce rar am mai vazut in ultimii ani la restaurantele