Spaţiul din Casa Corpului Didactic, în care se formează profesional cadrele didactice din judeţ, urmează să fie atribuit Muzeului Vrancei. Consiliul Judeţean a notificat conducerea Casei Corpului Didactic să elibereze etajul I al instituţiei, sub motivaţia că este proprietar al clădirii.
Sediul Casei Corpului Didactic (CCD) din Focşani, aflat în vecinătatea Primăriei şi a Consiliului Judeţean (CJ), este disputat de Ministerul Educaţiei şi Consiliul Judeţean, după ce etajul I al imobilului în cauză a fost atribuit Muzeului Vrancei.
Situaţia juridică a clădirii în care au loc activităţi de formare continuă a cadrelor didactice este neclară din cauză că ambele autorităţi invocă dreptul de proprietate asupra sediului. „Imobilul este al Consiliului Judeţean, fiind intabulat încă din anul 2008. Noi am notificat CCD să ne prezinte documentele prin care ei invocă faptul că sunt proprietari, dar nu am primit niciun răspuns, drept pentru care am decis să atribuim etajul I Muzeului Vrancei, pentru că ne-am săturat să plătim chirii la privaţi", ne-a declarat secretarul CJ Vrancea, Raluca Dan.
Investiţie de 250.000 de euro
La rândul său, directorul Casei Corpului Didactic, Janet Popoiu, susţine că evacuarea din etajul I al clădirii înseamnă practic dispariţia ca instituţie.
„Eu nu contest că cei de la Consiliul Judeţean nu au dreptate, dar m-am informat la Ministerul Educaţiei şi mi s-a spus că imobilul se află în patrimoniul ministerului. De altfel, în urmă cu trei ani clădirea a fost extinsă şi reabilitată complet cu bani de la Ministerul Educaţiei, aproximativ 250.000 de euro. Ne cer să folosim parterul, dar aici se află biblioteca CCD, de 42.000 de volume, una dintre cele mai importante din ţară. Practic ni se iau spaţiile în care se formează anual peste 1.000 de cadre didactice, prin programele pe care le derulăm", spune Janet Popoiu