În viața de zi cu zi poartă epoleți și aleargă după hoți. Lumina refectoarelor l-a consacrat ca pe unul dintre cele mai longevivi manechini români, imagine a cafelei, a ceasurilor de lux și a hainelor bărbătești.
O uniformă, ca orice uniformă de polițist, face din subcomisarul Mircea Rusu un om al legii aparent obișnuit în cotidianul tecucean. Are aproape doi metri înălțime dar nu prin asta este ieșit din comun. Tenul brunet, cu trăsături puternice, maxilarul hotărât și ochii de culoarea cafelei sunt trăsăturile care nu pot fi ignorate.
Îl știu toți: de la hoți și scandalagii până la vânzătoarele de la magazin. E și normal pentru că, ani de-a rândul, subcomisarul Rusu a fost personajul care dobora pantera într-o reclamă la cafea, care își încrucișa privirile la metrou cu o fermecătoare tânără, într-un spot la telefonia mobilă, sau, mai nou, care joacă rolul cowboy-ului în alb, pentru a promova beneficiile unei gume de mestecat.
În roluri de erou sau de seducător, Mircea este un personaj care reușește să dărâme mitul că un polițist poate fi doar polițist sau un manechin nu poate fi altceva decât... manechin.
„La televizor ești ok șefu, dar în realitate ești al dracului". De multe ori aud asta în misiuni, mai ales la țară. Nu este loc să mă duc și să nu fiu recunoscut, dar lumea știe că îmi fac munca acolo unde trebuie, fără compromisuri" , ne spune subcomisarul Mircea Rusu.
Descoperit de Botezatu
La o vârstă la care luminile rampei de obicei de sting pentru fotomodele, Mircea Rusu a debutat. Se întâmpla în anul 2000, pe când lucra la Ordine Publică.
"După anul nou, am avut un drum la București în misiune. Printr-o cunoștință comună, am intrat în legătura cu Cătălin, pe care l-am întâlnit chiar de ziua mea. Mi-a spus că am șanse să devin manechin, dar numai dacă slăbesc", își aduce aminte Mircea de