Senatorul Cătălin Voicu va rămâne în arest, a decis ieri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins ca nefondată cererea parlamentarului de revocare a arestării preventive. Potrivit legii, decizia nu poate fi atacată cu recurs de Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu a spus ieri, în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat cererea sa de revocare a arestării preventive, că vrea să fie cercetat în libertate, pentru a beneficia de un tratament egal cu celelalte persoane cercetate în dosarul său de corupţie.
Avocatul Ioan Cazacu, care l-a reprezentat pe senator în faţa instanţei, a susţinut că trebuie admisă cererea de revocare, având în vedere că urmărirea penală instrumentată de procurorii anticorupţie a fost finalizată, dosarul clientului său fiind în faza prezentării materialului de urmărire penală, care se va încheia astăzi. De aceea, a susţinut avocatul, unul dintre argumentele care au stat la baza arestării senatorului, respectiv încercarea de a zădărnici aflarea adevărului, nu mai este valabil, având în vedere că ancheta se apropie de final, iar toate probele au fost strânse şi se află în dosarele DNA.
„Cătălin Voicu nu are intenţia să fugă, nu are posibilitatea materială să fugă“
De asemenea, Cazacu a reiterat, ieri, în instanţă, afirmaţia că interceptarea conversaţiei dintre Radu Floarea şi avocata Laura Drăgotescu s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale, având în vedere că între cei doi era o relaţie de tip avocat-client. Mai mult, Cazacu a spus, în instanţă, că există informaţii, în propunerea de arestare făcută de procurori pentru Costel Căşuneanu, Marius Locic şi Florin Costiniu, din care reiese că Floarea ar fi cercetat de procurorii DNA în alt dosar, care este în faza actelor premergătoare, pentru spălare de bani. Avocatul a pus sub semnul întrebării credibilitatea unui martor cercetat de procu