Peste 130 de elevi din România şi Ungaria se întrec la diferite instrumente muzicale. Acestora li se adaugă şcolarii de la secţiunea arte, prezenţi cu peste 50 de lucrări de grafică, pictură, fotografie şi arhitectură.
Roxana Durdun, elevă în clasa a X-a la Liceul „Sigismund Toduţă” din Deva s-a prezentat la concurs cu o sculptură în lemn, ajustată de sârmă din cupru. Pasionată de muzică, tânăra a realizat în doar câteva zile un violoncel. A făcut, de asemenea, o lucrare în perspectivă pe partea de arhitectură: o biserică gotică. „Momentan, nu ştiu dacă operele mele vor intra sau nu în concurs. Aştept cu nerăbdare deschiderea competiţiei”, a spus aceasta cu câteva minute înainte de concurs.
Întrecerea în culori, creaţie şi idei ingenioase a reunit la start atât elevi din ciclul liceal şi gimnazial, cât şi studenţi înscrişi la secţiunea Academica. Alţi colegi de-ai Roxanei s-au pregătit cu statuete, planşe multicolore şi chiar demonstraţii de karate. „La secţiunea arte vizuale, paleta este destul de diversă, întrucât include grafică, ceramică, pictură, fotografie, arhitectură şi arte decorative. Din cele 200 de lucrări prezentate, în concurs vor intra 51, ce vor fi vernisate la Galeriile ,,Forma” din reşedinţa de judeţ. Concursul numără, de asemenea, 138 de copiii înscrişi la pian, vioară, corzi grave şi instrumente de suflat în lemn şi alamă”, a declarat, în această dimineaţă, directorul Liceului „Sigismund Toduţă”, Gheorghe Mihuţ. Competiţia la secţiunea muzică a început încă de ieri, când şcolarii din clasele I-VIII au arătat că sunt adevărate vedete în devenire. Astăzi, este rândul colegilor mai mari pentru a dovedi acelaşi lucru.
Cea de a XV-a ediţie a Concursului Internaţional de interpretare instrumentală şi arte plastice reuneşte participanţi din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Hunedoara, Reşiţa, Oradea, Sibiu, Târgovişte ş