Peste 60 de echipe din ţară şi din Ungaria s-au întrecut, sâmbătă, să prepare cei mai buni cârnaţi, cu ocazia celei de-a opta ediţii a Paradei Cârnaţilor, potrivit NewsIn.
Festivalul Gastronomic Parada Cârnaţilor a atras anul acesta 64 de echipe şi numeroşi vizitatori pofticioşi care au gustat din mai toate felurile şi au admirat mesele frumos decorate. Cârnaţi cu boia, cu ciuperci, tradiţionali, secuieşti, româneşti sau "eurocârnaţi", asortaţi cu slăninuţă, ceapă, ridichi, roşii, castraveţi, brânzeturi şi nelipsitele ulcioare cu pălincă, ţuică sau vin, nimic nu a lipsit de pe mese. Fiecare echipă a avut patru membri, care s-au întrecut să aranjeze cât mai atractiv masa pentru a impresiona juriul, dar şi pentru a prepara cel mai bun cârnaţ.
Unele echipe nu au putut uita de criza prin care trece ţara şi au făcut haz de necaz prin aranjamentele lor. Astfel, echipa Szakik, din oraşul Covasna, s-a gândit astfel că numele premierului Boc - format din cârnaţ - ar arăta bine deasupra unui cap de porc vopsit în portocaliu strident, în timp ce deasupra cârnciori uscaţi indicau reducerile de 15 şi 25% care îi pasc pe pensionari şi bugetari.
Tot de criză s-a legat şi echipa tinerilor liberali, care a afişat pe masă numeroase facturi neplătite - de gaz, telefon, curent şi aşa mai departe - , toate lângă două ouă fierte, o coajă de pâine şi un colţ de castravete, semn că numai atât îşi vor permite românii de acum încolo, după măsurile de austeritate impuse.
Preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV), unul dintre principalii organizatori, Bagoly Miklos, spune că Parada Cârnaţilor atrage an de an tot mai mulţi turişti şi vizitatori, anul trecut, spre exemplu, fiind estimată o participare de circa 5.000 de oameni.
„Festivalul este un succes, eu zic că este un moment unde se poate aduna lumea şi se poate distra. Ace