Fost şef al Serviciului Fonduri Europene din cadrul CET Brăila, a intrat la APIA în 2007, ca simplu angajat, a dat concurs şi a ajuns director executiv, funcţie pe care o deţine şi în prezent.
După terminarea facultăţii, s-a angajat ca inginer la CET Brăila pentru ca mai apoi să ajungă şef Serviciu Fonduri Europene la CET, funcţie pe care a ocupat-o până în 2007.
Cât a lucrat la CET a urmat mai multe cursuri de specializare în elaborarea şi implementarea proiectelor din fonduri nerambursabile. Unul dintre cele mai importante proiecte gestionate aici a fost cel de promovare a capitalului uman cu fonduri structurale.
„La acea vreme era un domeniu nou şi extrem de interesant, care m-a atras. Astfel am decis să urmez un nou drum în viaţă", îşi aminteşte Daniela Militaru.
În 2007 a intrat la APIA, timp de un an a ocupat funcţia de consilier superior I şi gestiona dosarele privind acordarea subvenţiilor pe suprafaţă.
În 2008, atunci când APIA a devenit centru cu personalitate juridică, a dat concurs şi a ocupat funcţia de director executiv pe care o deţine şi în prezent. S-a acomodat rapid cu munca de aici, fiind obişnuită să lucreze pe proiecte.
Îi place ceea ce face şi spune că rezultatele obţinute sunt un imbold pentru a continua munca aici. De aceea speră să obţină şi pe viitor rezultate la fel de bune ca cele obţinute de când se află la conducerea acestei instituţii.
"Centrul Judeţean Brăila s-a situate în ultimii doi ani în primele cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte plata fermierilor", spune directorul, care crede că secretul reuşitei stă în munca de echipă.
„Nu se poate lucra bine decât într-o echipă sudată. Pot spune că funcţia de director pe care o ocup este o titulatură, iar pentru cei de aici sunt aceeaşi colegă ca în prima zi când am venit la APIA, de aceea relaţia mea cu ceilalţi este una de colegiaritat