64 de echipe din țară și din Ungaria s-au întrecut, la Sfântu Gheorghe, în rețete care mai de care mai gustoase și arătoase. Cârnați cu boia, cu ciuperci, tradiționali, secuiești, românești sau eurocârnați, asortați cu slăninuță, ceapă, ridichi, roșii, castraveți, brânzeturi și pălincă, țuică sau vin, au umplut mesele participanţilor la cea de-a opta ediție a competiţiei.
Peste 4.000 de vizitatori pofticioși au gustat din mai toate felurile și au admirat mesele frumos decorate.
Fiecare echipă a avut patru membri care s-au întrecut să aranjeze masa, pentru a impresiona juriul, dar și pentru a prepara cel mai bun cârnați.
Cârnați cu „condimente" de criză
Cu toate că au venit să se distreze, unele echipe nu au putut uita de criza prin care trece țara și au făcut haz de necaz prin aranjamentele lor.
Echipa Szakik, din orașul Covasna, s-a gândit astfel că numele premierului Boc - format din cârnaț - ar arăta bine deasupra unui cap de porc vopsit în portocaliu strident, în timp ce deasupra cârnciori uscați indicau reducerile de 15 și 25% care îi pasc pe pensionari și bugetari.
„Facem cârnaț popular, cum făceau țăranii, cu piper, usturoi, sare și boia. Asta cu criza ne-a venit ideea după ce ne-am tot uitat la televizor. Eu nu sunt bugetar, am o firmă, dar ne afectează și pe noi, că dacă taie de la bugetari și pensionari nu mai cumpără de la noi și am zis să vadă și dl Boc că nu gândește prea bine, nu vreau să-l jignesc, dar așa arată", a spus Beke Lorand, reprezentantul echipei Szakik.
Tot de criză s-au legat și tinerii liberali, care au afișat pe masa lor numeroase facturi neplătite - de gaz, telefon, curent și așa mai departe - , toate lângă două ouă fierte, o coajă de pâine și un colț de castravete, semn că numai atât își vor permite românii de acum încolo, după măsurile de austeritate impus