Instanţa supremă a motivat, săptămâna trecută, achitarea definitivă a deputatului PSD Ioan Dumitru. Concluzia: la Romsilva s-a dat o lecţie de economie de piaţă! Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de achitarea parlamentarului acuzat de un prejudiciu de trei milioane de euro, UE considerând verdictul un precedent periculos.
Deputatul PSD Ion Dumitru, fost director general Romsilva - instituţie de interes public care are drept scop administrarea întregului fond forestier naţional - a fost trimis în judecată în anul 2006, alături de şapte membri ai unor comisii de licitaţie cu care, în 2004, ar fi atribuit ilegal opt contracte de achiziţie publică firmelor Alca Hunting Com SRL, Romarmy SRL, Express Trading SRL şi Romtextil Com SRL, controlate de omul de afaceri Alfred Florea, patronul magazinului „Hunter VIP".
Motivarea Completului de 9 judecători ai instanţei supreme care au decis achitarea definitivă a deputatului PSD Ioan Dumitru
Mai citeşte şi:
Scandalos: firmele de stat nu taie din salarii
Acuzaţi de DNA că, în perioada iunie-decembrie 2004, au tocat banii „Romsilva" pe obiecte inutile instituţiei, creând astfel un prejudiciu de 10.000.000 de lei, Dumitru şi presupuşii săi complici au demontat rechizitoriul, iar instanţa supremă i-a considerat promotori ai economiei de piaţă!
Economia de piaţă
Apărările formulate de deputatul PSD au fost luate de bune de toţi judecătorii care au analizat jaful de la Romsilva. Atât completul de trei judecători de la Curtea Supremă, cât şi cel de 9 judecători de la aceeaşi instanţă şi-au motivat decizia de a-l achita pe Ioan Dumitru pentru simplul fapt că parlamentarul nu a comis infracţiuni, ci a aplicat „regulile" economiei de piaţă.
Completul de 9 judecători ai instanţei supreme a demontat toate acuzaţiile aduse lui Ioan Dumitru şi şi-a motivat hotărârea,