Ultimii ani s-au caracterizat printr-o îmbunătăţire a calităţii serviciilor în mediul turistic românesc, mai ales în ceea ce priveşte standardele unităţilor de cazare şi primire. Dacă până nu demult numărul pensiunilor de patru şi cinci stele din România era aproape inexistent, oferta axându-se pe unităţi de două şi trei stele, pretenţiile tot mai ridicate ale publicului român (ieşit tot mai mult în afară), plus integrarea în Uniunea Europeană, au determinat în ultimul timp preferinţa investitorilor pentru unităţi de cazare de top.
O astfel de unitate de cazare, pensiunea ARENA din Cluj-Napoca, a avut deschiderea pe data de 14 mai. Având ca bază ca bază de construcţie o clădire veche, istorică, pensiunea a încercat să păstreze şi, mai mult, să valorifice acest lucru, adoptând o imagine clasică şi utilizând adesea şi elemente de decor care amintesc de antichitate.
Situată în centrul oraşului, dar într-o zonă ferită de traficul intens, şi având în proximitate Parcul Central şi Sala Sporturilor, pensiunea are 12 camere şi două apartamente.
Cafeneaua ARENA are o capacitate de 70 de locuri şi creat astfel încât să exprime trecutul într-o manieră aproape futuristă, iar restaurantul Arena va fi primul restaurant din Cluj care va dezvolta conceptul de "bucătar pentru o zi", destinat persoanelor pasionate de bucătărie, care vor să gătească într-o zi pentru prieteni şi pentru clientela restaurantului, experimentând gătitul în cantităţi mari, într-o bucătărie de restaurant.
C.P. Ultimii ani s-au caracterizat printr-o îmbunătăţire a calităţii serviciilor în mediul turistic românesc, mai ales în ceea ce priveşte standardele unităţilor de cazare şi primire. Dacă până nu demult numărul pensiunilor de patru şi cinci stele din România era aproape inexistent, oferta axându-se pe unităţi de două şi trei stele, pretenţiile tot mai ridicate ale publicului român (