Bărbatul este „maistrul Virgil” în cea mai recentă peliculă semnată de Dan Piţa. Puţină lume ştie însă că hunedoreanul este absolvent de politehnică.
O privire „sloi de gheaţă” care te ţine la respect de la aproape doi metri înălţime. O voce răguşită, de „naş” mafiot, care nu admite replică. Atitudine de dominare clară ce nu lasă loc la manevre de eschivă. Sunt doar câteva din ingredientele scenice care l-au distribuit pe actorul Păstorel Vulcu în roluri „întunecate”, de avocaţi fără scrupule, balauri, căpetenii de tâlhari, atunci când nu a jucat duri „de treabă”, cum a fost „invalidul”, din „Revelion la Terzo Mondo” de Ovidiu Moldovan.
Actorul recunoaşte că totul e la urma urmei doar o punere în scenă. „În viaţa reală nu sunt nici dur, nici personaj negativ. Deşi cred că las impresia asta din cauza fizicului meu şi poate a vocii”, spune hunedoreanul. Puţină lume ştie însă că istoria vocii răguşite pe care o are actorul Păstorel Vulcu este rezultatul unei lupte victorioase cu moartea. „Am fost diagnosticat cu cancer la gât în urmă cu 11 ani. Din cauza tratamentelor aplicate, mi-a fost afectat laringele. Am stat la aceeaşi masă cu moartea pe care din fericire am învins-o. Experinţa mi-a schimbat total optica asupra vieţii, iar noua mea voce îmi aminteşte permanent care sunt adevăratele valori pe această lume”, spune Păstorel Vulcu.
Hunedoreanul a mai trecut printr-o experienţă extremă, de data asta profesională. După ce şase ani a semnat condica pe post de inginer chimist, din 1992 a schimbat eprubetele cu scândura scenei. Vulcu a lucrat 15 ani pe scena Teatrului Dramatic din Deva până la închiderea instituţiei.
De la teatru la film
Un casting făcut de Dan Piţa pentru ultimul său film i-au adus un rol şi actorului Păstorel Vulcu. El este „maistrul minier Virgil” în drama „Ceva bun de la viaţă”, filmată parţial în Hun