Este absolventă de Ştiinţe Politice, dar îşi doreşte să deschidă o afacere în domeniul designului vestimentar, asta pentru că este pasionată de artele plastice.
Tânăra craioveancă şi-a dat seama că are înclinaţii spre artele plastice încă de pe vremea când era elevă la şcoala generală. Primul om care i-a remarcat talentul a fost profesoara de desen. „M-a surprins într-o zi când desenam. A văzut lucrarea şi mi-a spus scurt: «Neapărat trebuie să urmezi designul». Aşa am ajuns să mă înscriu la Şcoala Constantin Brâncuşi, deşi eu voiam să merg spre un profil uman“, îşi aminteşte Laura.
La „Brâncuşi“ a învăţat design vestimentar, design ambiental industrial, de interior, sculptură, pictură şi multe altele. Despre prima pictură povesteşte că a fost o lucrare abstractă, în ulei: „Era aşa de frumos tabloul încât i l-am făcut cadou unei colege, Eliza“. Craioveanca spune că îl adoră pe Brâncuşi şi, bineînţeles, ce le place tuturor începătorilor, diverşi clasici precum Rembrand sau Da Vinci.
De-a lungul timpului a făcut sculptură în săpun, în creioane cerate, în lumânări, însă preferatele ei sunt siluetele de oameni. „Cele mai dragi lucrări în săpun sunt un tricou şi doi bocăncei de Moş Nicolae. Pentru că este totuşi destul de delicat să lucrezi pe astfel de materiale, îmi place să sculptez siluete“, mai spune tânăra. Deşi are peste o sută de lucrări - picturi în ulei, acuarelă şi grafică, Laura Pătru nu a expus niciodată publicului larg. „Probabil că la un moment dat voi organiza o expoziţie“, promite tânăra.
Laura Pătru le este recunoscătoare profesorilor de la „Brâncuşi“ care au învăţat-o să-şi cultive talentul. „Am avut noroc de nişte profesori excepţionali care ne-au învăţat cu adevărat artă. Bacul l-a luat cu zece, deşi proba de desen a ţinut fix opt ore“. Îşi aminteşte cu plăcere şi de momentele în care în liceu fiind a avut parte de un schimb de e