Cea de-a 22-a ediţie a Dansului Florilor, concurs naţional de dans sportiv cu tradiţie, a ajuns la final. Cele peste 500 de perechi care au participat la această competiţie s-au dovedit a fi mai mult decât pasionate de dans, tinerii având mişcările în sânge.
Perechile parcă pluteau pe ringul de dans, iar mişcările aveau continuitate. Cuplurile păreau desprinse din poveştile cu prinţese şi feţi frumoşi.
Cuvântul de ordine a fost graţia. Talentul dansatorilor a putut fi observat cu uşurinşă, mişcările pasionale şi unduitoare fiind bine punctate de juriu. Fiecare categorie participantă la acest concurs a avut farmecul ei şi perechile au ştiut să ajungă la inimile spectatorilor.
“Dacă cei mici ne-au încântat cu inocenţa şi timiditatea lor, aflându-se pentru prima dată în concurs, cei mari s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Perechile finaliste s-au remarcat atât prin graţie, cât şi prin tehnică, impresie artistică, costumaţie şi coregrafie.”, este de părere Corina Schiebb, organizator.
De-a lungul anilor, dansul sportive şi cel de societate s-au schimbat în bine, evoluând mult. A crescut atât numărul dansatorilor, cât şi cel al cluburilor, dansul fiind în plină ascensiune, spun instructorii. Interesant este că acest sport a început să fie practicat de la vârste din ce în ce mai fragede.
Dansatori în vârstă de 3 ani
La concursul Dansul Florilor au participat şi perechi cu vârsta între 3 şi 6 ani, spre uimirea organizatorilor. “De la cei sub 6 ani, până la seniori, toţi respect o tehnică şi o coregrafie specială. Pentru un copil de 3-4 ani să ţină un ritm, să calce pe muzică, să respecte o poziţie este uimitor. Ne mirăm şi noi instructorii cât de mici sunt şi cât de bine dansează”, spune Corina Schiebb, fostă dansatoare profesionistă.
Piticii care au urcat în această dimineaţă pe podium, la categori