Pronunţându-se într-un amplu dosar de crimă organizată, privind credite obţinute pe acte false, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe toţi membrii grupului, mai puţin pe avocata Ileana Alina Răducan, cea pe care poliţiştii şi procurorii o considerau lidera grupului.
Ancheta în acest dosar a început în vara anului 2007, când Banca Comercială Română a înaintat procurorilor DIICOT Craiova mai multe plângeri împotriva unor persoane care împrumutaseră bani de la această unitate pe baza unor adeverinţe de venit şi contracte de muncă false, pe care erau aplicate ştampile contrafăcute. Concret, era vorba despre 11 persoane care obţinuseră credite bancare cu ajutorul unor documente care atestau nereal calitatea de angajaţi la SC Guardo AM Trading SA Bucureşti, SC Aruxtrans SRL Călăraşi.
Adeverinţele de venit erau semnate de persoane care nu mai aveau calitatea de angajaţi ai SC Guardo AM Trading SA, ştampila cu parafa nu aparţinea acestei societăţi deoarece punctul de lucru din Craiova nu deţinea ştampilă proprie şi, mai mult, contractele individuale de muncă depuse la dosarele de bancă erau false, întrucât SC Guardo AM Trading SA nu avea competenţa de a încheia şi înregistra contracte individuale de muncă, acest lucru fiind atributul exclusiv al unităţii centrale din Bucureşti.
Ca şi când n-ar fi fost suficient, Florentin Florea, prezentat în actele false drept director general, a fost angajatul SC Guardo AM Trading SA, dar ca simplu... agent de pază la Spitalul de Urgenţă Craiova, în perioada 1 noiembrie 2006 - 26 ianuarie 2007, iar Marin Trandafir, care apărea în documente drept director economic, fusese director general al unităţii, dar numai până pe 1 aprilie 2007.
Arestat când se pregătea să fugă din ţară
Grupul infracţional a fost supravegheat de lucrătorii Biroului de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova aproap