La primele ore ale dimineţii, primarii din şapte localităţi din Caraş-Severin care au fost afectate de inundaţii, inventariau distrugerile apelor şi calculau câţi bani să ceară de la judeţ, astfel încât să îi ajute pe oameni.
Ora 11.30
În localitatea Zlatiţa au fost evacuate 50 de persoane dintre care 21 de adulţi şi 29 de copii. „Persoanele au fost adăpostite la şcoala din localitate“, ne-a informat Sorin Mezin, plutonier major din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ Caraş-Severin.
Sute de locuitori din Anina, Lăpuşnicu Mare, Moceriş, Bocşa, Goruia, Secăşeni şi Moldova Nouă au luptat cu apele în cursul nopţii şi zilei de ieri. La această oră, un drum naţional, 57 B, mai este blocat şi pe alte patru drumuri judeţene se circulă pe un singur sens. „Pe şoseaua care leagă Dalboşeţ de Lăpuşnic, de exemplu, se circulă pe un singur sens şi au acces numai maşinile de mare tonaj”, spune plutonierul Sorin Mezin, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin. Pompierii cărăşeni sunt încă în alertă şi pregătiţi să intervină cu motopompe, întrucât Codul Portocaliu de pe râurile Bistra, Nera şi Caraş se menţine până la ora 16. Asta în contextul în care deja sunt înregistrate patru depăşiri ale cotelor de inundaţii şi opt ale cotelor de atenţie.
Ploaia le-a spălat şi ultima fărâmă de sărăcie
Cristian Ştef, de 40 de ani, din localitatea Anina este dezgustat de inundaţiile care au loc în oraş, în fiecare primăvară. „Din cauza ploilor abundente, canalizările dau apa afară, înloc să o preia. Asta, deşi au fost modernizate. Am dat 12.000 de euro pe maşina asta, e din 2005 şi acum o pot arunca”, spune supărat tânărul. „Apele ne iau şi ultima agoniseală”, a adăugat Cristian Ştef. În aceeaşi situaţie sunt şi alţi localnici în a căror case apa a atins chiar şi 20 de centimetri. „Nu