640 de studenti vor termina anul acesta cursurile de zi ale Facultatii de finante-banci din cadrul ASE Bucuresti, iar pentru ei gasirea unui loc de munca devine prioritara "Mai faceti un masterat la o universitate din strainatate daca vreti un job bun!" - e una dintre recomandarile oamenilor din HR Recruterii ii indeamna pe tineri sa accepte orice job pentru a intra intr-o banca, chiar si in departamentele de call-center.
Specialistii in HR spun ca absolventii de finante-banci pot cauta locuri de munca si in departamentele financiare ale unor companii, desi mirajul unui salariu bun in banci, companii de asigurari sau bursa i-a determinat pe cei mai multi dintre tineri sa aleaga aceasta specializare.
"De sase luni incoace depun CV-uri pentru joburile disponibile in banci, dar nu am fost chemata la interviu. Angajatorii cauta candidati cu experienta acum si de aceea iti trebuie recomandari ca sa te angajezi, mai ales intr-o banca", spune Georgiana, studenta in ultimul an la Facultatea de finante-banci din cadrul ASE.
De cealalta parte, angajatorii spun ca tinerii ar trebui sa fie mult mai determinati in cautarea unui job si sa nu se limiteze doar la depunerea unui CV.
Participarea la targuri de joburi, contactarea directorilor de resurse umane din banci sau cautarea unei alternative prin care sa-si poata continua studiile ar putea fi cateva optiuni pentru absolventii de finante-banci care nu reusesc sa se angajeze pe o piata a muncii care nu pare sa se dezghete prea curand pentru tinerii fara experienta.
"Un absolvent de finante-banci isi poate mari sansele de angajare in masura in care a obtinut ceva experienta pe parcursul studiilor universitare, lucrand part-time sau in weekend", spune Virginia Otel, director de resurse umane in cadrul Garanti Bank, unul dintre jucatorii de talie mica din sectorul bancar, care are 640 de anga