Sindicatele şi patronatele cer Guvernului redactarea unei noi scrisori către Fondul Monetar Internaţional, în care să fie consemnate măsurile propuse de ele, nefiind de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor. Plenul Consiliului Economic şi Social nu a reuşit să dea un aviz favorabil sau nefavorabil pe scrisoarea actuală, către FMI. Doar cei 15 membri ai Guvernului au votat pentru avizarea favorabilă a scrisorii, cei 15 membri de sindicat au votat pentru aviz nefavorabil, iar
Sindicatele şi patronatele cer Guvernului redactarea unei noi scrisori către Fondul Monetar Internaţional, în care să fie consemnate măsurile propuse de ele, nefiind de acord cu reducerea salariilor şi a pensiilor.
Plenul Consiliului Economic şi Social nu a reuşit să dea un aviz favorabil sau nefavorabil pe scrisoarea actuală, către FMI.
Doar cei 15 membri ai Guvernului au votat pentru avizarea favorabilă a scrisorii, cei 15 membri de sindicat au votat pentru aviz nefavorabil, iar partea patronală a votat pentru aviz favorabil al scrisorii, dar cu modificări.
Astfel, s-a ajuns în situaţia în care nu există o avizare, favorabilă sau nefavorabilă.
Şedinţa plenului CES s-a amânat pentru marţea viitoare.
Vlădescu a atenţionat că ar fi bine ca într-o săptămână scrisoarea să plece la FMI
Scrisoarea de intenţie cu FMI ar trebui să fie trimisă Fondului în termen de o săptămână, a spus ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
“Timpul este limitat. Ar fi bine ca într- o săptămână scrisoarea să plece la FMI”, a afirmat Vlădescu, întrebat dacă va fi timp pentru introducerea amendamelor propuse de patronate şi sindicate.
Fără consens în CES
Partenerii sociali speră ca Guvernul să le ia în considerare propunerile. „Plenul CES-ului nu a reuşit să ajungă la un consens, toate propunerile au fost respinse. Important este că există o disponibi