Cea de-a şaptea ediţie Gay Fest începe luni, 17 mai, de Ziua Internaţională de Luptă împotriva Homofobiei. Evenimentul se va încheia în 22 mai, cu organizarea marşului diversităţii, la care va participa şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett. La rândul său, ambasadorul Franţei vorbeşte despre necesitatea discuţiilor pe tema homosexualităţii în şcoli, pentru a înlătura clişeele.
Cea de-a şaptea ediţie Gay Fest începe luni, 17 mai, de Ziua Internaţională de Luptă împotriva Homofobiei. Evenimentul se va încheia în 22 mai, cu organizarea marşului diversităţii, la care va participa şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett.
La rândul său, ambasadorul Franţei vorbeşte despre necesitatea discuţiilor pe tema homosexualităţii în şcoli, pentru a înlătura clişeele.
Comunitatea gay din România se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti. Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, ambasadorul Henri Paul vorbeşte despre succesul parteneriatului civil în Franţa şi îi îndeamnă pe politicienii români să susţină drepturile persoanelor homosexuale, bisexuale şi transsexuale.
Oficialul francez a precizat că în România subiectul e încă tabu. Poate e vorba şi despre lipsa de comunicare dintre români, spune ambasadorul, de lipsa unei educaţii sexuale, de lipsa toleranţei.
Henri Paul mai spune că pare să fie un tipar valabil pentru ţările din estul Uniunii Europene. La Vilnius, parada gay fusese interzisă într-o primă instanţă.
Să mai spunem că juriul premiului pentru drepturile omului al Ambasadei Franţei a decis să acorde acest premiu regizorului Claudiu Mitcu, care vrea să facă un film pe această temă.
Care ar fi soluţia ? În acest moment, spune ambasadorul francez, în societatea de aici, primul pas este lupta împotriva discriminării, a recunoaşterii faptului că homosexualii au aceleaşi drepturi de ba