În 30 de ani de activitate i-au trecut prin mână zeci de generaţii de elevi pe care i-a învaţat totul despre nave. Este profesor la Grupul Şcolar „Anghel Saligny".
Calmă, înţeleaptă, modestă şi fascinată de lumea elevilor. Aşa este profesoara Mariana Badiu, care după trei decenii dedicate învăţământului brăilean nu simte oboseala, ci din contră este în pas cu toate noutăţile.
„Am ţinut pasul cu dinamica transformărilor din învăţământ, m-am perfecţionat şi documentat permanent asigurând astfel nivelul de calitate al activităţilor didactice şi educative", punctează profesorul.
Mariana Badiu este profesor la Grupul Şcolar „Anghel Saligny", unde predă 16 module tehnice, printre care amintim :Asamblarea corpului navei, Armarea navei, Lansarea navei, Detectarea defectelor sau Repararea instalaţiilor navei.
„Nu este deloc uşor să-i determini pe elevi să renunţe la neutralitate, să treacă de la starea de absenţă la cea de prezenţă, mai ales în ultimii ani", spune Mariana.
La nivelul şcolii, Mariana Badiu răspunde de integrarea elevilor în câmpul muncii şi de perfecţionarea cadrelor didactice. Este lector la cursurile pentru formarea profesională a adulţilor şi reprezentant al şcolii la toate examenele finale.
Despre începuturi
Mariana Badiu a terminat Facultatea de Mecanică, secţia Nave şi instalaţii de bord, din cadrul Universităţii Galaţi şi a primit repartiţie la Navrom Constanţa, de unde a plecat la scurt timp prin transfer la Şantierul Naval Brăila, atelierul de proiectări.
„Un coleg inginer din şantier, care era plătit cu ora ca profesor la Liceul Gh. M. Murgoci a trebuit să plece în delegaţie şi m-a rugat să-i ţin câteva ore la liceu. Aşa a început totul. Apoi, în anul următor, mi-am zis să încerc din nou sistemul de învăţământ şi dacă reuşesc să mă fac înţeleasă, rămân. Prima generaţie de elevi de la Murgoci m-a determi