Ziua salvează vieți, seara scrie despre iubire și desenează. A avut expoziții de grafică la câteva instituții din oraș și a publicat un volum de poezii.
La prima vedere, Dănuț Ceamburu, medic specialist la Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea, pare un om foarte liniștit. Însă nu este deloc așa. Trăiește din plin fiecare secundă.
A ajuns să profeseze medicina după ce a stat, de mic copil, în spital, din cauza unor probleme de sănătate. Dăruirea medicilor din jurul lui l-au făcut să le urmeze pașii. Un domeniu dur dar pe care l-a compensat cu latura sa artistică.
A început la dispensarul din Vrîncioaia unde şi-a făcut o mulţime de prieteni, oameni simpli cum îi plac lui. „Cele mai dure momente sunt acelea în care nu reuşeşti să salvezi viaţa copiilor. De câte ori îi vezi în suferinţă, nu mai esti bun ca om câteva zile. Greu este şi pentru că avem de luptat cu rudele de unde mergem să preluăm bolnavul. Eşti grăbit să iei bolnavul deşi tu trebuie să îl stabilizezi. Înjurături, ameninţări", ne-a povestit doctorul de la Ambulanţă.
Empatizează cu bolnavii
Tresare la fiecare apel primit în staţie. Ajunge mai târziu lângă familie dar are satisfacţii pe deplin.
Dănuţ Ceamburu este totuşi nemulţumit de condiţiile pe are le au de suportat bolnavii în spitalele din România.
„Împietreşti pur şi simplu când vezi că oamenii nu mai au sprijin în spitale. Se vaită că la medicul de familie nu pot ajunge când trebuie din cauza noului sistem cu programări. Cheamă ambulanţa pentru orice tăietură la deget pentru că le este frică. Vai de capul lor săracii oameni bolnavi", ne-a povestit dr. Dănuţ Ceamburu.
Este realmente fericit când vede că poate ajuta oamenii. „Unele dintre momentele cele mai plăcute au fost când am întâlnit după ani buni doi copii de şapte respectiv 13 ani şi despre care părinţii lor mi-au spus că trăiesc pentru că eu i-am