Tânărul timişorean s-a specializat într-o tehnică specială de a face muzică folosind sunete proprii, produse din gât şi din gură.
PROFIL
Născut. 10.05.1993, Timişoara
Educaţie. Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Bănăţean
Experienţă. Premiul pentru cel mai bun actor la festivaluri de teatru
Câteodată merge pe stradă cu capul plecat, mişcându-şi buzele fără însă să scoată vreun sunet. Cei care îl văd îl consideră probabil un ciudat. Nimeni nu ştie însă că Tudor face ce îi place, adică beatbox.
„Practic, beatbox-ul este tehnica de a face muzică folosind sunetele tale proprii. Scoţi sunete speciale de percuţie pe care le faci din gât, din gură. Câteodată trebuie să respiri pe nas”, a explicat liceanul.
Talent şi pasiune
Tudor a descoperit această tehnică în urmă cu aproape un an, când a şi început să experimenteze. „Am început să mă joc cu sunetele şi am început să îi stresez pe colegii de trupă pentru că repetam acelaşi sunet într-una”, a povestit tânărul. De trei ani, Tudor este membru al trupei de teatru a colegiului la care învaţă şi colegii lui au fost surprinşi să îl audă scoţând sunete ciudate. „S-au obişnuit cu mine şi m-au susţinut. Datorită lor am continuat să exersez”, a mai spus elevul. Alături de colegii săi de trupă, Tudor a participat la festivaluri de teatru naţionale de unde s-a întors mereu cu premii. Una dintre recunoaşterile talentului său este fără îndoială premiul pentru cel mai bun actor în cadrul unui festival de teatru care a avut loc în urmă cu o lună la Suceava. „Eu nu joc neapărat ca să primesc premiu, ci o fac din plăcere”, a spus tânărul.
Pentru licean, teatrul este pe primul loc şi mereu îşi dă silinţa ca rolurile pe care le interpretează să îi iasă cât mai bine.
„La teatru te poţi desprinde, uiţi de tot ce te apasă, chiar poţi să foloseşti ceea ce te deranjează pe scen