Business-urile care presupun lucrul de acasa s-au dovedit a fi o solutie ideala pentru femeile din zilele noastre, indiferent ca vorbim de o slujba part time, care sa le ajute sa rotunjeasca veniturile familiei sau de alternativa unui job full time. Insa, ce modele de afaceri pot fi exploatate in asa fel incat sa devina de succes si care este strategia pe care femeile antreprenor trebuie sa o aplice in momentul in care business-ul se dezvolta si necesita investitii materiale?
Exista doua tipuri de afaceri pe care o femeie ar putea sa le abordeze - cele care vand servicii si cele care ofera spre achizitie diverse produse.
Daca aveti abilitati in domeniul tehnologiei informatiei, atunci un business orientat in zona de IT&C ar putea fi potrivit pentru dumneavoastra. Intotdeauna va fi nevoie de programatori, informaticieni, web designeri etc. De aceea, publicatia Entrepreneur.com recomanda femeilor cu experienta in domeniul tehnologiei sa ofere consultanta unor companii de dimensiuni mici care, mai ales pe timp de criza, sunt nevoite sa reduca din angajati si sa externalizeze o parte din operatiunile pe care le intreprind.
De asemenea, furnizarea de servicii de consultanta sau coaching reprezinta o activitate pe care multe femei ar putea sa o faca. Puteti incepe de la a vinde persoanelor care au nevoie de anumite servicii cunostintele si expertiza acumulate de-a lungul timpului. Avem si in Romania cateva exemple de femei care au lasat companiile in care au lucrat pentru antreprenoriat.
Spre exemplu, dupa ce a lucrat la doua dintre cele mai importante nume din piata telecom locala - Connex (in prezent Vodafone Romania) si UPC Romania, Raluca Milin a preluat conducerea Sensio, o companie care comercializeaza mobilier pentru HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), pe care a lansat-o in primavara anului trecut impreuna cu sotul ei. La fe