În afara maşului homosexualilor şi lesbienelor programat pentru sâmbătă după-amiază, participanţii la evenimentul organizat de asociaţia Accept vor putea viziona filme şi vor putea participa la work-shop-uri şi expoziţii foto.
Cea de-a şaptea ediţie a GayFest a debutat în această dimineaţă. Timp de şase zile, participanţii la acest eveniment vor avea parte şi de câteva surprize puse la dispoziţie de organizatori, precum o expoziţie foto şi texte despre istoria persoanelor LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuali, Transgender) din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Germania.
Evenimentele se vor desfăşura la Green Hours şi la British Council. De asemenea, mai pot fi vizionate filme de scurt metraj, cele mai vechi filme gay, workshopuri de teatru, de desen, concerte de pian, petreceri şi piese de teatru, toate acestea desfăşurându-se în diverse cluburi din Bucureşti. Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.
Ambasadori la marşul homosexualilor
Ca în fiecare an, în ultima zi a GayFest (22 mai), începând cu ora 17.00, va avea loc Marşul Diversităţii. Acesta se desfăşoară pe traseul Bd. Unirii, sensul de mers către Piaţa Constituţiei aproape de staţia de metrou Piaţa Unirii 1, capătul tramvaiului 32, Piaţa Constituţiei şi se opresc în Piaţa Izvor, lângă Parcul Izvor, aproape de staţia de metrou.
Parada Gay va avea parte şi de invitaţi speciali precum Michael Cashman din Marea Britanie, membru în Comitetul Executiv al Partidului Laburist, Robin Barnett, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Csaba Asztalos de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Jonathan Rosenzweig, secretar în cadrul Ambasadei Israelului la Bucureşti.
Începând cu 2004, Asociaţia Accept a organizat în fiecare an GayFest, festival prin care sărbătoreşte recunoaşterea diversităţii. Anul trecut, la Marşul Diversităţii au participat în jur d