Printre protestatari se numără şi 1.000 de mineri din toată ţara, îmbrăcaţi în salopete şi cu lămpaşe. Mitingul se va desfăşura în faţa Guvernului, între orele 11.00 şi 13.00. La acţiune vor fi prezente toate categoriile profesionale, inclusiv mineri, ceferişti, pensionari şi studenţi.
După 20 de ani, mineri îmbrăcaţi în salopete şi cu lămpaşe vor veni din nou în Capitală, anunţă liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Vestea provoacă fiori reci chiar şi după două decenii de la „mineriadă“, doar că de data aceasta ortacii vor fi paşnici şi nu vor încerca să-i stârpească pe „golani“ care vor să le taie din salariu.
„Minerii sunt afectaţi pe două linii, şi fondul de salariu redus şi impozitarea tichetelor de masă“, a mai spus Hossu, care ne-a declarat că Bucureştiul a fost împânzit de azi cu afişe care cheamă lumea în stradă mâine. Şi preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, aşteaptă mâine o solidaritate mai pronunţată din partea bucureştenilor şi le cere să fie alături de zecile de mii de protestari care vor veni cu autocarele din din toată ţara.
Sindicaliştii cer ca diminuările cu 25% să fie făcute pe fondul de salarii al ministerelor şi instituţiilor bugetare, nu pe fiecare salariu plătit de stat, iar pensiile să nu fie reduse decât dacă depăşesc 1.000 de lei.
Cine iese în stradă mâine
Guvernul va fi pichetat mâine de 1.000 de mineri din Valea Jiului, 1.500 de persoane din construcţia de maşini, 200 de angajaţi din CFR Infrastructură, 2.000 de persoane de la Poşta Română, 4.000 de sindicalişti din domeniul energiei, 8.000 de salariaţi din domeniul sanitar, 8.000 de angajaţi din învăţământ, 6.000 de sindicalişti din administraţia centrală şi locală, 300 de sindicalişti din industria de apărare, 500 de sindicalişti din domeniul cultural, 200 de angajaţi portuari şi scafandri, 100 de tipografi, 300 de membri „Agrostar“ şi personal d