World Vision Romania, Biroul Zonal Vâlcea a celebrat, duminică, la Arhiepiscopia Râmnicului, Memorialul Internaţional al Lumânărilor Aprinse în memoria persoanelor decedate din cauza SIDA.
Reprezentantii Arhiepiscopiei au vorbit credincioşilor despre importanţa şi semnificaţia acestei zile, făcând un scurt istoric al evenimentului internaţional. De asemenea, reprezentanţii World Vision au împărţit enoraşilor fluturaşi cu mai multe informaţii despre memorial, îndemnându-i să aprindă o lumânare pentru persoanele decedate de SIDA. În faţa Arhiepiscopiei s-au aprins lumânări în memoria celor care au murit răpuşi de SIDA. Aflat la cea de-a XXVII-a ediţie, Memorialul Internaţional al Lumânărilor Aprinse se desfăşoară la nivel mondial în cea de-a treia duminică a lunii mai, fiind cel mai amplu eveniment anti-SIDA de pe Glob. Manifestarea a fost iniţiată pentru prima dată în anul 1983, la San Francisco, atunci când SIDA curmase câteva mii de vieţi. „Actualmente, peste 33 milioane de persoane sunt infectate cu HIV sau au deja SIDA şi s-au înregistrat mai mult de 30 de milioane de decese. În România, evenimentul se desfăşoară din 1992. Memorialul Lumânărilor Aprinse a fost celebrat în Vâlcea şi în comunitaţile Mihăieşti şi Frânceşti, iar preoţii au prezentat enoriaşilor semnificaţia acestei zile, iar elevii claselor VI-VIII, din aceste localităţi, au împărţit fluturaşi", a declarat Delia Dumea, purtătorul de cuvânt al Biroul Zonal Vâlcea World Vision.
Persoanele infectate cu HIV sunt discriminate
Stigmatizarea şi discriminarea sunt probleme cu care persoanele infectate cu HIV se confruntă în mod real. Ele reprezintă o barieră pentru persoanele seropozitive care nu pot avea acces la servicii, fie din cauză că sunt refuzate, fie din cauză că se tem să ceară aceste servicii, gândindu-se că vor fi respinse. Lipsa de informare cu privire la HIV/SIDA a dus l