De 20 de ani face parte din colectivul profesoral al Şcolii „Ştefan cel Mare" din Focşani, implicându-se constant în activităţi de cercetare.
Roxana Vornic a fost dintotdeauna atrasă de psihologie, pasiune pe care a moştenit-o de la unchiul său, Ion Biberi, fost scriitor şi un renumit medic psihiatric.
„În casa de lângă Bisericuţa Caşin din Bucureşti mătuşile purtau discuţii interminabile, iar eu, copil fiind, mă refugiam în bibliotecă. Citeam cu seriozitate din cărţile unchiului şi, deşi nu înţelegeam pe atunci mai nimic, deoarece era o lectură vădit neadecvată vârstei mele, continuam cu perseverenţă
Vitregiile regimului comunist au împiedicat-o să urmeze o facultate de profil, alegând să se orienteze către limba română.
După absolvirea studiilor superioare, Roxana Vornic a fost repartizată la Colegiul „Edmond Nicolau", unde a predat vreme de doi ani, după care a solicitat transferul la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare.
„Am cunoscut elevi admirabili şi am descoperit faptul că, dacă oferi sinceritate şi iubire, eşti răsplătit cu aceeaşi monedă. Activitatea de cadru didactic e cea care mă împlineşte şi-mi oferă un reper în existenţă", mai spune profesoara.
Experienţa acumulată şi implicarea în numeroase proiecte educaţionale au ajutat-o să acceadă pe poziţia de inspector şcolar, însă dragostea pentru elevi a determinat-o să-şi încheie activitatea la inspectorat după numai doi ani.
Acum, se află la conducerea şcolii „Ştefan cel Mare" şi contribuie decisiv la prestigiul unităţii. „Sunt un director privilegiat, deoarece coordonez activitatea unui corp profesoral de elită şi consider că orice zi pe care o petreci cu plăcere alături de semenii tăi este, cu siguranţă, o zi câştigată", spune Roxana Vornic.
A publicat lucrări de specialitate
Profesoara Roxana Vornic nu s-a dedicat doa