Salariile pe care le câştigă prefectul, primarul şi preşedintele CJ rămân mari şi după reducerea impusă de Guvern.
Cine sfidează criza:
Fost ofiţer de securitate, secretarul municipiului Braşov are 9.250,5 lei salariu lunar
Rectorul Universităţii de Petrol şi Gaze are 17.440 de lei salariu lunar
Noile măsuri luate de Guvernul Boc îi afectează în egală măsură pe toţi bugetarii. Cel puţin aşa s-ar putea crede. Fals! Pentru că că există încă salariaţi la stat care aproape că nici nu vor simţi reducerea de 25% care ar trebui să se aplice lefurilor. Veniturile lor sunt atât de mari, încât lipsa unui sfert de salariu nu îi va afecta cu nimic. Şi nu este cazul neapărat al şefilor Primăriei, Prefecturii sau Consiliului Judeţean, ci al unor subalterni ai lor care au lefuri cu mult mai mari.
Directori cu salarii grase
De exemplu, conform declaraţiei de avere postată pe site-ul Primăriei, primarul Dorin Florea a avut, în 2009, un venit salarial de 63.826 de lei. Asta înseamnă că a câştigat lunar de aprozimativ 5.318 lei.
De pe acelaşi site aflăm că viceprimarul Csegzi Sandor a câştigat, în 2009, 64.000 de lei, mai mult cu 2.000 de lei decât edilul şef al oraşului.
În vârful topului se află, însă, directorul executiv al Primăriei, care câştigă dublu faţă de primar. Conform declaraţiei de avere de pe site-ul instituţiei, Kiss Imola a câştigat anul trecut 131.557 de lei, adică aproape 11.000 de lei lunar. Prin diminuarea cu 25%, Kiss Imola ar rămâne cu o leafă de aproape 8.000 de lei.
Secretarul CJ, mai înstărit ca prefectul
Şi la Consiliul Judeţean Mureş se câştigă bine. Preşedinta Lokodi Emoke are un venit anual de 93.157 de lei, de trei ori mai mare decât colegul ei, vicepreşedintele CJ, Szabo Arpad. Acesta din urmă a avut anul trecut un venit de 30.497 de lei. Dar şi la această instituţie, în vârful topului se află secret