Sandvişurile sunt de cele mai multe ori considerate alimente-le nesănătoase din categoria fast-food, o mâncare încropită la repezeală, din lipsă de timp. Numai că nu este chiar aşa: prepararea sandvişurilor poate fi ridicată uneori la rang de artă, pentru că gusturile şi aromele trebuie să se îmbine în mod ideal.
Un sandviş excepţional trebuie să întrunească două condiţii esenţiale: să conţină pâine de bună calitate şi să aibă ingrediente speciale. În plus, dacă tipul de pâine şi ingredientele se completează din toate punctele de vedere (textură, gust, aromă, savoare), sandvişul ajunge aproape de perfecţiune. În schimb, dacă o combinaţie delicioasă de ingrediente este aruncată între două felii de pâine fade ori dacă o pâine gustoasă şi pufoasă este asociată cu ingrediente fără savoare, perfecţiunea dispare. În esenţă, totul ţine de echilibru atunci când vine vorba de prepararea sandvişului perfect.
Pâinea, ingredientul esenţial
Atunci când vă propuneţi să preparaţi cele mai bune sandvişuri, primul pas trebuie să fie găsirea pâinii perfecte. Pentru aceasta, mergeţi în raionul „Brutărie“ al oricărui supermarket din oraş, unde există o gamă extrem de variată de tipuri de pâine. Veţi găsi aici nu doar clasica franzelă, albă, neagră sau graham, ci foarte multe alte sortimente, de la pâinea neagră de secară cu seminţe de chimen, cu o aromă deosebită, la baghete, pâine cu seminţe, cu cartofi, cu cereale şi până la chifle şi delicioasele lipii. Dacă nu sunteţi adeptul cumpărării pâinii de la supermarket, mergeţi la o brutărie locală, care prepară pâinea cu mai mult suflet, şi parcă şi franzela clasică este mai gustoasă şi mai crocantă.
Alegerea „umpluturii“ pentru sandviş
Se poate spune că sortimentul de pâine ales va „dicta“ restul ingredientelor folosite la prepararea sandvişului. Dacă alegeţi pâine de secară, ingredi