Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Prepararea sandvişului perfect

Publicat in GAZETA de SUD, marți 18 mai 2010 ·

Sandvişurile sunt de cele mai multe ori considerate alimente-le nesănătoase din categoria fast-food, o mâncare încropită la repezeală, din lipsă de timp. Numai că nu este chiar aşa: prepararea sandvişurilor poate fi ridicată uneori la rang de artă, pentru că gusturile şi aromele trebuie să se îmbine în mod ideal.

Un sandviş excepţional trebuie să întrunească două condiţii esenţiale: să conţină pâine de bună calitate şi să aibă ingrediente speciale. În plus, dacă tipul de pâine şi ingredientele se completează din toate punctele de vedere (textură, gust, aromă, savoare), sandvişul ajunge aproape de perfecţiune. În schimb, dacă o combinaţie delicioasă de ingrediente este aruncată între două felii de pâine fade ori dacă o pâine gustoasă şi pufoasă este asociată cu ingrediente fără savoare, perfecţiunea dispare. În esenţă, totul ţine de echilibru atunci când vine vorba de prepararea sandvişului perfect.

Pâinea, ingredientul esenţial

Atunci când vă propuneţi să preparaţi cele mai bune sandvişuri, primul pas trebuie să fie găsirea pâinii perfecte. Pentru aceasta, mergeţi în raionul „Brutărie“ al oricărui supermarket din oraş, unde există o gamă extrem de variată de tipuri de pâine. Veţi găsi aici nu doar clasica franzelă, albă, neagră sau graham, ci foarte multe alte sortimente, de la pâinea neagră de secară cu seminţe de chimen, cu o aromă deosebită, la baghete, pâine cu seminţe, cu cartofi, cu cereale şi până la chifle şi delicioasele lipii. Dacă nu sunteţi adeptul cumpărării pâinii de la supermarket, mergeţi la o brutărie locală, care prepară pâinea cu mai mult suflet, şi parcă şi franzela clasică este mai gustoasă şi mai crocantă.

Alegerea „umpluturii“ pentru sandviş

Se poate spune că sortimentul de pâine ales va „dicta“ restul ingredientelor folosite la prepararea sandvişului. Dacă alegeţi pâine de secară, ingredi

Articolul in GAZETA de SUD >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Marcel Ciolacu răspunde acuzațiilor aduse de Maria Zaharova: „Limba moldovenească a fost o invenţie a Rusiei”

HotNews acum 9 ore
Premierul Marel Ciolacu a afirmat vineri că nu există „limbă moldovenească”, aceasta fiind „o invenţie” a Moscovei și că nu „va minți de dragul Rusiei”, după ce Ministerul rus de Externe l-a acuzat de „declarații provocatoare” și că se amestecă în t

FC Botoşani s-a salvat de la retrogradare, după dubla manşă cu CS Mioveni

Mediafax acum 8 ore
FC Botoşani este prima echipă care îşi asigură prezenţa în Superliga la fotbal masculin, în urma celor două baraje de salvare sau promovare. După 1-0 în tur, împotriva divizionarei secunde CS Mioveni, moldovenii au repetat performanţa şi în retur, a

Florian Coldea, prima reacție după ce a fost pus sub acuzare de DNA: „Mă consider nevinovat”

HotNews acum 7 ore
Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis, vineri seară, prin intermediul avocatului său, prima reacție după ce a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, alături generalul Dumitru Dumbravă, fost şef în SRI, de cătr

Armata israeliană a lansat atacuri la Rafah, a doua zi după ce Curtea Internaţională de Justiţie a ordonat Israelului să-şi înceteze ”imediat” ofensiva

News.ro acum 35 minute
Armata israeliană a bombardat, sâmbătă, Fâşia Gaza, inclusiv Rafah, a doua zi după ce Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) i-a ordonat să îşi suspende operaţiunile în acest sector, în contextul în care la Paris se depun eforturi pentru a asigura

Un cioban din Timiș a ales să moară în chinuri groaznice. A băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor

Ziare.com acum 10 ore
Un cioban de 44 de ani de la o stână de oi din localitatea Secaş, judeţul Timiş, a murit după ce a băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor. Poliţiştii au deschis dosar penal. "La data de 24 mai a.c., în jurul orei 13:23, poliţiştii

Şase state membre NATO vecine cu Ucraina încheie un acord în vederea ridicării unui ”zid de drone”

News.ro acum 8 ore
Şase state membre NATO vecine ale Ucrainei - Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda, Norvegia şi Polonia - au ajuns la un acord în vederea ridicării unui ”zid de drone” pentru a-şi apăra frontierele împotriva ”provocărilor”, anunţă vineri Guvernul lit

România va produce muniție pentru tancurile Abrams, spune Radu Oprea: Ne dorim să devenim principalul producător

HotNews acum 7 ore
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat vineri, la Digi24, că România a semnat un memorandum pentru transformarea unor fabrici din cadrul ROMARM într-un centru pentru producția de muniție pentru tancuri și că țara noastră își propune să devină p

Ministrul Sănătăţii: Centrul pentru mari arşi de la Timişoara va deveni funcţional până la jumătatea anului viitor

Mediafax acum 9 ore
Ministrul Sănătăţii susţine că lucrările la Centrul de mari arşi, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin proiectul Băncii Mondiale, înaintează cu repeziciune. „Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar centrul va deveni operaţion

Marcel Ciolacu: Combinatul Oţelul Roşu va fi salvat şi redeschis

Mediafax acum 13 ore
„Nea Sorin, Mihai, Tibi şi Costel au lucrat toată viaţa în Combinatul de la Oţelul Roşu. Ei au deschis noua linie de producţie şi tot ei au închis-o după Revoluţie. Acum sunt încrezători că vor auzi din nou sunetele de la cuptoare! Mi-au povestit câ

Consiliul UE a adoptat revizuirea regulilor Schengen / Modificări privind mișcările migratorii și situațiile de urgență sanitară

G4Media acum 11 ore
Consiliul Uniunii Europene a adoptat vineri o reformă a Codului Schengen, menită mai ales să clarifice cadrul prevăzut pentru reintroducerea controalelor la frontierele interne ale spaţiului european de liberă circulaţie şi să armonizeze restricţiil

Vremea

București
acum

16°
sâm.

16°/26°
dum.

13°/25°
lun.

13°/23°
mar.

13°/21°
Iasi
acum

18°
sâm.

16°/25°
dum.

12°/24°
lun.

11°/18°
mar.

13°/18°
Constanta
acum

16°
sâm.

16°/18°
dum.

15°/18°
lun.

13°/16°
mar.

13°/19°
Cluj-Napoca
acum

14°
sâm.

13°/23°
dum.

10°/23°
lun.

12°/22°
mar.

10°/20°
Timisoara
acum

13°
sâm.

13°/26°
dum.

13°/25°
lun.

13°/26°
mar.

12°/25°