Hoţii care acţionează în Cluj-Napoca nu au de ce să se teamă de camerele de luat vederi instalate de primărie, deoarece acestea au o rezoluţie mică, pe baza căreia nu se poate identifica cu acurateţe nici măcar numărul de înmatriculare al unui autoturism aflat la 20 de metri distanţă de ele. Sursa: ARHIVA EVZ
„Nu mă interesează să văd dacă plouă afară”
Procurorii clujeni susţin că au existat situaţii în care hoţii nu au putut fi identificaţi mai repede deoarece imaginile înregistrate de camerele video montate de mu nicipalitate nu au putut furniza date importante, ca de exemplu numărul de înmatriculare al maşinilor sau fizionomia infractorilor.
Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Eugen Crişan, ultimul caz în care anchetatorii nu au putut folosi ca probe imaginile înregistrate de camerele de luat vederei a avut loc în luna februarie.
„Este vorba despre o reţea de hoţi de ATV-uri, prejudiciul fiind foarte mare. Furtul, înregistrat de o cameră de luată vederi din reţeaua Primăriei Cluj-Napoca, s-a desfăşurat la 20 de metri distanţă, dar noi nu am putut identifica nici măcar numărul maşinii. Pe mine nu mă interesează să văd că plouă afară. Cauza ar fi putut fi rezolvată imediat dacă imaginile ar fi fost de bună calitate. Nu am putut identifica proprietarul maşinii pentru că nu am putut vedea numărul de înmatriculare”, a spus prim-procurorul Eugen Crişan.
El a mai adăugat că, din câte ştie, situaţia a fost remediată de angajaţii primăriei, instituţie care s-a arătat receptivă şi a promis să rezolve toate aceste probleme.
Imagini neclare la camerele de la bancomate
Procurorii clujeni se plâng şi de faptul că unele dintre camerele de luat vederi instalate lângă bancomate nu oferă detalii, deşi sunt montate la 20 de centimetri de persoana care foloseşte se