Apele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Serbia şi-au ieşit din matcă, mii de persoane sunt sinistrate şi autorităţile continuă operaţiunile de căutare a unor posibile victime.
Ploile puternice din ultimele zile au lăsat în urmă cel puţin nouă morţi, dintre care cinci în Polonia, trei în Ungaria, doi în Serbia şi câte unul în Cehia şi Slovacia, iar guvernele din zonă se tem că numărul victimelor ar putea creşte. De sâmbătă încoace, viiturile au afectat mai multe localităţi, forţând evacuarea a mii de persoane. Câte 2.000 de oameni au fost scoşi din calea apelor dezlănţuite în Cehia, Ungaria şi Polonia, plus câteva sute în Slovacia, în timp ce pagubele materiale sunt importante - poduri rupte, stâlpi de înaltă tensiune doborâţi, mii de case inundate şi multe drumuri devenite impracticabile.
Cele mai grave furtuni s-au produs sâmbătă şi duminică şi numai autorităţile din Budapesta au primit 500 de apeluri telefonice privind distrugerile provocate de vânt, inclusiv ruperea a zeci de copaci. Totuşi, apele au continuat să crească la începutul săptămânii şi efectele s-au resimţit până ieri când, în estul Cehiei, circa 3.500 de locuinţe au rămas fără electricitate. Marţi, au fost descoperiţi un bărbat înecat în Slovacia şi o octogenară în Polonia, în timp ce echipele de salvare poloneze căutau încă un bărbat luat de ape în cursul zilei de luni. (Bogdan Munteanu)
Apele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Serbia şi-au ieşit din matcă, mii de persoane sunt sinistrate şi autorităţile continuă operaţiunile de căutare a unor posibile victime.
Ploile puternice din ultimele zile au lăsat în urmă cel puţin nouă morţi, dintre care cinci în Polonia, trei în Ungaria, doi în Serbia şi câte unul în Cehia şi Slovacia, iar guvernele din zonă se tem că numărul victimelor ar putea creşte. De sâmbătă încoace, viiturile au afectat mai multe local