Mai mulţi locatari din sectorul 6 îşi parchează, abuziv, maşinile în parcări împrejmuite, făcute fără aprobare în faţa blocului. În timp ce norocoşii îşi lasă liniştiţi autoturismele în parcările “private”, majoritatea şoferilor din zonă nu au unde să parcheze, pentru că nu a mai rămas destul loc.
Câţiva locatari din blocurile O12 şi O13 de pe Strada Cernişoara din sectorul 6 şi-au făcut parcări pe locurile unde înainte erau grădinile din jurul imobilelor. Au scos iarba, au turnat asfalt, au montat garduri înalte de aproape doi metri, cu sârmă ghimpată pe deasupra să nu care cumva să le invadeze cineva spaţiul şi au pus lacăt la intrare. Tupeul bucureştenilor nu e de azi, de ieri, ci de aproximativ 30 de ani.
„La început un vecin şi-a îngrădit un loc de parcare lângă bloc. Ceilalţi locatari, printre care şi eu, am protestat, dar nu am putut face nimic, aşa că am făcut şi noi acelaşi lucru“, explică Gheorghe Duşmanu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari ai Blocului O13, de pe Strada Cernişoara numărul 45.
Acesta spune că locurile din jurul blocului aparţin domeniului public şi sunt administrate de către primărie, conform legii 230/2007. Astfel, fiul său, care până nu demult avea şi el „rezervat“ un loc în parcarea „cu acces strict interzis“ necunoscuţilor, a trimis două cereri, una în 2007 şi una în 2008, la Administraţia Domeniului Public din Sectorul 6 pentru a i se aproba locul de parcare din fosta grădină.
Interzise doar pe hârtie
Reprezentanţii instituţiei au respins solicitarea şi i-au spus că nu îi atribuie loc de parcare, deoarece Administraţia Străzilor de la Primăria Capitalei a respins avizarea parcajului. „În anul 2009, noi am solicitat acest lucru, însă răspunsul Administraţiei Străzilor din Primăria Muncipiului Bucureşti a fost nefavorabil. În anul 2010, am transmis o nouă solicitare, iar în prezent aşteptăm răspunsul”